YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 09 Nisan 2008

Marmaris'teki Ağaç Katliamı Durduruldu

  • Türkiye'nin turizmdeki markalarından Marmaris'te ormanlık alanda manganez madeni arama çalışmaları, mahkeme kararıyla durduruldu.    

    08.04.2008 Radikal

    DHA - MUĞLA - Türkiye'nin turizmdeki markalarından Marmaris'te ormanlık alanda manganez madeni arama çalışmaları, mahkeme kararıyla durduruldu. Neslişah adlı şirket, Enerji Bakanlığı'nın izniyle Marmaris çam balının menbaı sayılan Osmaniye Köyü yakınlarındaki ormanlık arazide, toplam 600 hektar maden rezervi aramaya başlamıştı. Çevrecileri, turizmcileri ve bal üretecilerini şoke eden duruma karşı, iki belediye ve sivil toplum kuruluşları, dava açtı. Davacıların sunduğu delilleri inceleyen Muğla İdare Mahkemesi ise ilk karar olarak davalı Enerji Bakanlığı'ndan savunma istedi ve bu sürede arama çalışmalarını durdurdu.

    Ancak bu arada henüz maden rezervi arama aşamasında olan şirketin Marmaris ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki ormanlarda yüzlerce ağacı kestirdiği kesinleşti. Şikâyetler üzerine bölgede incelemelerde bulunan Muğla İl Tarım Müdürlüğü heyeti 'ocaklara yol açılması için' 900 ağacın kesildiğini rapor etti.

    '19 bin ağaç kesilir'

    Madendeki çalışmaları durdurma kararı da heyetin hazırladığı raporun dava dosyasına girmesinden hemen sonra geldi. Heyetin raporunda bölgede maden işletilmesine izin verilmesi durumunda 19 bin kızılçamın kesileceği, çıkan tozun 13 bin zeytin ve çok sayıda meyve ağacıyla ocakların 750 metre mesafedeki jeep safari güzergâhını olumsuz etkiyeceği, madenciliğin 10 yılda 1 milyon 932 bin kilo balı kaybına yol açacağı hesaplandı.

    http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=252387
        

        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu