YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 12 Mart 2008

Mersin'de 'Nükleer'den Sonra 'Çiftlik' Paniği

  • Akkuyu Nükleer Santralı'nın Mersin'de kurulmasına karşı çıkan Mersinliler, şimdi de Muğla sahillerindeki balık çiftliklerin Mersin'e taşınması projesine karşı harekete geçti.
        

    11.03.2008 CNN Türk

    Muğla sahillerinde yarattıkları kirlilik nedeniyle istenmeyen balık çiftliklerini Mersin'e taşıma planı yöre halkının tepkisine yol açtı.
     
    Kentteki sivil toplum örgütleri turizmi baltalayacağı gerekçesiyle çiftliklere karşı çıkıyor. Bir süredir Akkuyu Nükleer Santralı'nın kurulmasını tartışan Mersinliler, şimdi de balık çiftliklerini konuşuyor.
     
    Bodrum ve çevresinde yarattıkları kirlilik yüzünden taşınmalarına karar verilen balık çiftliklerinin yeni adresi Mersin olacak.
     
    Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Mersin'de Vali Hüseyin Aksoy'un da katıldığı bir toplantıyla bu planı gündeme getirdi.
     
    Doğal güzellikleriyle ünlü Tisan-dana Adası'ndan Anamur-Ören sahillerine kadar 8 ayrı bölgede 250'nin üzerinde balık çiftliği kurulması planlanırken, toplantıdan herhangi bir karar çıkmadı.
     
    Bölgede balık çiftlikleri kurulmasına yönelik henüz resmi bir karar da bulunmuyor ancak, turizm kenti olma yolunda ilerleyen Mersin'de halk bu plana tepkili.
     
    Çiftliklerin turizme zarar vereceğini savunan çevreciler ve sivil toplum örgütleri Mersin Sanayici ve İşadamları önderliğinde bir inceleme komisyonu kurdu.
     
    Çiftliklerin, bulundukları yerlerde ıslah edilmesindan yana olan Mersinliler, il merkezi ile ilçelerde imza kampanyası da başlattı.

    http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&haberID=436780
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu