YUKARI

Sürdürülebilirlik Kütüphanesi

Eklenme Tarihi: 02 Nisan 2020

Daha iyi bir dünya için yapay zekâ

  • Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız? Günlük hayatta yapay zekânın olanaklarıyla neleri değiştirebiliriz? Bu soruların yanıtı Onur Koç’un ‘Çocuklar İçin Yapay Zekânın Sırları’ kitabında

    Teknolojinin geleceği nasıl yönlendireceği sorusuna odaklanan ‘Çocuklar İçin Yapay Zekânın Sırları’ kitabı, 10 ve üzeri yaş grubu için Doğan Egmont’tan yayımlandı. Microsoft Türkiye’de CTO (Teknolojiden sorumlu başkan) olarak görev yapan ve yapay zekâ teknolojileri üzerine araştırmalarını sürdüren Onur Koç’un; oğlu Demir Koç’un katkılarıyla kaleme aldığı kitapta, günlük hayatta yapay zekânın olanaklarıyla neleri değiştirebileceğimiz anlatılıyor.

    İnsan ve robotun farkı

    Onur Koç, Çocuklar İçin Yapay Zekânın Sırları’nda evde, okulda ve yolda, artık her yerde karşımıza çıkan yapay zekâ teknolojisinin, gelecekte hangi alanlarda kullanılabileceğini anlatıyor. İlkokul çağındaki çocukların yapay zekânın sınırlarını keşfetmesine olarak tanıyan kitap, insanları robotlardan ve programlardan farklı kılan özelliklere ve yapay zekâ teknolojilerinin, yaşadığımız dünyanın faydası için nasıl kullanabileceğine ışık tutuyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu