YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 17 Mart 2008

Türkiye’nin Bitkileri İnternetle Korunacak

  • Dünyanın başka hiçbir yerinde yetişmeyen bitki türlerini barındıran “Önemli Bitki Alanları” nı korumak için özel bir internet sitesi yayına başladı. “ÖBANET” adıyla yayına başlayan site, hepimizin Türkiye'nin olağanüstü bitki zenginliğini farketmemizi ve bu zenginliğin korunması için sorumluluk almamızı hedefliyor. ÖBANET, bugüne kadar Türkiye’nin bitki zenginliğini korumak için harekete geçenleri biraraya getiriyor.
        

    16.03.2008 NTVMSNBC

    Türkiye'de on yıllık bir çalışma sonunda, 20 üniversiteden yaklaşık 40 bilim insanının işbirliğinde 122 Önemli Bitki Alanı belirlendi. Bu çalışmadan önce ülkemizin bitki zenginliğiyle ilgili net bir bilgi yoktu. Türkiye’nin Önemli Bitki Alanları belirlendikten sonra bir başka soru gündeme geldi. Bu alanlar nasıl korunacak, çevre sorunlarının kurbanı olmalarının önüne nasıl geçilecek? ÖBANET Projesi bu soruya yanıt bulmak için hayata geçti.

    Önemli Bitki Alanları'nın korunmasını amaçlayan ÖBANET, toplumun her kesiminden kişi ve kuruluşla işbirliği yapmayı hedefliyor. Bununla birlikte, kısıtlı insan gücü ve ekonomik olanaklar nedeniyle projede pilot olarak seçilen ÖBA'lara öncelik veriliyor.

    1. Ergene Havzası  (Edirne-Kırklareli), 2. Ömerli Havzası (İstanbul), 3. Uludağ (Bursa), 4. Babadağı (Muğla), 5. Lara-Perakende Kumulları (Antalya), 6. Erciyes Dağı (Kayseri), 7. Ahırdağı (Kahramanmaraş), 8. Çıldır Gölü (Kars/Ardahan), 9. Çoruh Vadisi (Artvin-Erzurum)

    Doğal Hayatı Koruma Derneği Hollanalı sivil toplum kuruluşları Rubicon, IVN ve Floron’ın ortaklığında yürütülen ÖBANET’e katkıda bulunmak isteyenler için şu çağrı yapılıyor:

    • Türkiye'nin ÖBA'ları hakkında bilgilerinizi ve güncel gözlemlerinizi paylaşabilirsiniz.
    • Gönüllü olarak çalışmalarımıza katılabilir, başkalarını gönüllü yapabilirsiniz.
    • Yerel etkinlikler için finansal kaynak oluşturmamıza yardımcı olabilir, sponsor bulabilirsiniz.

    DHKD'ye üye olabilir, başkalarını da üye yapabilirsiniz.

    Konuyla ilgili daha fazla bilgi almak için: http://www.obanet.net/
    http://dogalhayat.ntvmsnbc.com/news.aspx?newsID=150
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu