YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Mart 2008

Gediz İçin Çevre Bakanı'na 10 Bin Kartpostal

  • Yıllardır atıklarla kirlenen Gediz nehri için Manisalı gençler harekete geçti. Hayata Artı Gençlik Programı kapsamında 'Temiz Gediz' projesini başlatan gençler Manisa halkının tam desteğini aldı. İmzalanan binlerce kartpostal Çevre Bakanı'na gönderildi.
        

    25.03.2008 Atlas

    Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Coca-Cola Türkiye tarafından yürütülen Hayata Artı Gençlik Programı'nın desteklediği 'Temiz Gediz' projesi ile Gediz nehrindeki kirliliğe karşı kamuoyunun harekete geçirilmesi hedefleniyor. Yıllardır başta sanayi ve ev atıkları olmak üzere farklı etkenlerden dolayı kirlenen Gediz'in tekrar eski günlerine dönmesi için gençler tarafından başlatılan imza kampanyasına Manisa halkı büyük destek verdi. 'Gediz'de balık tutup, piknik yapmak istiyoruz' mesajlarını içeren 10 bin kartpostal Çevre Bakanı'na gönderildi.

    Hayata Artı Gençlik Programı'nın desteğiyle Manisa'da başlatılan 'Temiz Gediz' projesinde gençler işe kirlilikle ilgili bilgi ve belgeler toplayarak başladılar. Gediz Arşivi'nin oluşturulması sürecinde bir yandan da çevre konusunda yetkinliğin artırılması için eğitim çalışmaları düzenlendi ve Gediz'in mevcut durumunu çarpıcı biçimde ortaya koyan fotoğraf çekimleri yapıldı.

    Manisalı gençler Metin Kavalalı, Sibel Polater, Onur Can Doğan ve Gizem Korkut'un Ege Kültürü, Çevre ve Barış Derneği bünyesinde yürüttüğü proje için hazırlanan kartpostallar ise okuldan okula, mahalleden mahalleye, 7'den 70'e herkese ulaştırıldı ve toplanan imza sayısı 10 bine ulaştı.

    http://www.kesfetmekicinbak.com/gundem/06978/    

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu