YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 07 Nisan 2008

Çevre Bakanı: Makilik Alanları Turizme Açıyoruz

  • Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, büyük tepkilere neden olan orman arazilerinin turizme açılmasına ilişkin tasarıyla, özellikle makilik alanların turizme tahsis edilmesinin amaçlandığını savundu.
        

    04.04.2008 NTVMSNBC

    İSTANBUL - Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İTÜ Uydu Haberleşmesi ve Uzaktan Algılama Merkezinin yeni binasının açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eroğlu, tüm Türkiye’yi 2012 yılına kadar planlamayı düşündüklerini ve orada da turizm alanları, orman alanları ve sanayi alanlarının belli olacağını söyledi.

    “Bazı orman arazilerinin turizme tahsisini öngören yasa tasarısı komisyonda kabul edildi. Bazı orman arazileri nasıl belirlenecek?” sorusu üzerine Eroğlu, gelişmiş orman alanlarının tahsisinin söz konusu olamayacağını belirterek, “Hükümetimiz, özellikle makilik ve bozuk ormanların olduğu yerleri tahsis ediyor” dedi.

    Bakan Eroğlu, tahsis yapılırken genelde turizm açısından önemli, orman varlığı açısından önemsiz yerlerin ele alındığını ifade etti.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da tahsis konusunda hassas davrandığını söyleyen Eroğlu, hatalı durumlar varsa onların da düzeltileceğini kaydetti.

    http://www.ntvmsnbc.com/news/441703.asp    

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu