YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 17 Nisan 2008

Köylüden Çimento Fabrikasına Tabutlu Eylem

  • Balıkesir'in Babayaka köyüne kurulmak istenen çimento fabrikasına karşı köylüler protesto düzenledi. Canlı yaşamının tehlikeye gireceğini anlatmak isteyen köylüler tabut taşıyarak eylem yaptılar.

    16.04.2008 Bianet

    Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Babayaka köyünde yaşayanlar, köye kurulması planlanan çimento fabrikasını, cami avlusunda tabuta girerek ve ardından köy meydanında sessizlik eylemi yaparak protesto ettiler.

    Demokratik Sol Parti (DSP) Gönen İlçe Başkanı Ayla Umay’ın da katıldığı protestoda, cami avlusunda toplanan köylülerden Ali Varol hazırlanan tabuta girdi.

    Fabrikanın açılmasıyla hayatlarının tehlikeye girecekleri mesajını vermek için bu eylemi yaptıkları ifade eden köylüler, daha sonra tabutu omuzlarına alarak bir süre dolaştılar.

    Protesto gösterisinde konuşan DSP Gönen İlçe Başkanı Umay, fabrikanın yapılmasıyla birlikte başta insan olmak üzere hayvan ve bitki sağlığında hissedilir olumsuzluklar yaşanacağına dikkat çekerek kararın altına imza atan herkesin geri adım atması gerektiğini söyledi.

    http://www.bianet.org/bianet/kategori/bianet/106349/koyluden-cimento-fabrikasina-tabutlu-eylem

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu