YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Nisan 2008

Botçular Manavgat Irmağı'nın Temizlenmesini İstiyor

  • Manavgat Irmağı'nda tur düzenleyen botçular, Küçük Şelale bölgesinin hiç temizlenmediğini söyledi; botçuların örgütü Bot-Der'den ve belediyeden üzerlerine düşeni yapmasını, ırmağı kirletenlerin cezalandırılmasını istedi.

    17.04.2008 Bianet

    Manavgat'ta turistik geziler düzenleyen küçük bot işletmecileri, Manavgat Iramağı'nın Küçük Şelale bölgesindeki kirliliği protesto etti.

    Bot işletmecisi Mehmet Güneş, ırmaktan topladığı plastik tabak, çatal, bıçak ve bardakları bir çuvala koyarak, çağırdığı Manavgat Belediyesi zabıta ekiplerine gösterdi; çöpleri atanların bir önce yakalanarak cezalandırılmasını istedi.

    Botçu esnafı ve turistlerden yaklaşık 50 kişilik bir ekiple çöpleri topladıklarını belirten Güneş, "Bu durumdan hem bizler hem de ırmağı gezmeye gelen turistler şikayetçi. Irmağı kirletenlerin bulunarak cezalandırılmasını istiyoruz. Ayrıca Bot-Der de görevini yeterince yerine getirmiyor. Irmağın küçük şelale tarafı hiçbir şekilde temizlenmiyor" diye konuştu.

    Bot-Der Başkanı Ramazan Taş ise; "Bot-Der olarak 1 Nisan itibarıyla ırmağın temizliği düzenli olarak yapılıyor. Ayrıca Bizim Büyük Şelale ve Küçük Şelale arasındaki bölümün temizliği için de bir projemiz var, bu projenin hayata geçmesi için bir araya gelinmesi gerekiyor" dedi.

    http://www.bianet.org/bianet/kategori/bianet/106391/botcular-manavgat-irmaginin-temizlenmesini-istiyor

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu