YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Nisan 2008

Batman'da Göç Başlayabilir

  • Radikal Çevre Raporu

    27.04.2008 Radikal

    Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Batman'da kuraklık ekili alanları vurdu. Batman ve yöresinde yaşanan kuraklığın faturasının her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Batman Ziraat Odası Başkanı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nizamettin Aydiş, "Köylü meralarda ot bulamayınca, haklı olarak büyükbaş hayvanını da elden çıkarmaya başladı. Ürün tarlada kaldı. Bir yardım gelmezse, köyden kentlere göç başlayacak" dedi. (dha)

    İzmir 10 Metreküp Suyun 1 Metre Küpünü Tasarruf Etti

    İzmirlilerin bir yılda 21 milyon metreküp su tasarrufu sağlandığını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kente teşekkür etti. 27 Nisan 2007'de başlatılan kampanyayla kentte su kullanımının yüzde 9.83 oranında düşürüldüğünü vurgulayan Kocaoğlu Amacımız, ikinci yılda tasarruf oranımızı daha da yukarılara çekebilmek" dedi. (dha)

    Kaçak Kuyu Açana Hapis

    Konya Havzası'nda tarımsal amaçlı 50 bini aşkın kaçak su kuyusunun açılması nedeniyle yer altı su seviyesinin 20 yılda 25 metre düşmesi nedeniyle DSİ harekete geçti. DSİ Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı Su Kanunu Taslağı'na göre kaçak kuyu açana iki-beş yıl arsında hapis cezası verilmesi isteniyor. (aa)

    http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=254140

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu