YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Nisan 2008

Hava Kirliliği Olimpiyatları Tehdit Ediyor

  • Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Pekin'de yapılacak Olimpiyat Oyunları sırasında şehirdeki hava kirliliğinin sporcuların sağlını ve performanslarını tehdit edeceğini belirtti.

    24.04.2008 NTVMSNBC

    Hava kirliliği ile ilgili çalışmalar başlatan komite günlük kirlilik değerlerini ölçüp gerekirse bazı açık hava yarışlarını erteleyecek.

    Washington Post'un haberine göre, Olimpiyat Komitesi'nin en üst düzeydeki sağlık yetkilisi, hava kirliliğinin yeni dünya rekorları ihtimalini düşürdüğünü; özellikle maraton, triatlon, bisiklet gibi dallarda ise sağlık riski taşıdığını söyledi.
     
    2008 Olimpiyatları'nın Pekin'de yapılmasına 2001'de karar verildiğinden bu güne Çin, havayı temizlemek için yaklaşık 17 milyar dolar harcadı. Buna rağmen, şehir, hala  gri bulutlar altında, bu da atletlerin ciddi şikayetine yol açıyor. Amerikan Olimpiyat Komitesi ise, atletlerin yarış dışında maske ile dolaşabileceklerini, ve antrenmanlarını şehir dışında daha temiz bir ortamda yapma ihtimallerinden bahsetti.Etiyopya'lı atlet Haile Gebrselassie'nin maraton'a hava kirliliği sebebiyle katılmayacağını açıklamasının ardından diğer atletlerin de benzer tutum içinde olacağından endişe ediliyor.  

    http://dogalhayat.ntvmsnbc.com/news.aspx?newsID=194

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu