YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 30 Nisan 2008

Ege'nin En Büyük Rüzgâr Santralı Didim'e Kuruluyor

  • Radikal Çevre Raporu

    29.04.2008 Radikal

    Ege'nin en büyük rüzgâr enerjisi santralı, Aydın'ın Didim ilçesine kuruluyor. 44 milyon avroluk santral, 15 türbinden oluşacak, yıllık 122 milyon kilovat enerji üretecek. Didim'in yıllık enerji tüketimi 120 milyon kilovat. Santralın gelecek eylül üretime geçmesi öngörülüyor. Ayen Enerji A.Ş. tarafından Akyeniköy beldesi yakınlarına kurulacak santralın 78 metrelik kuleleri, Güllük Limanı'na indi. Danimarka'dan ithal kuleler TIR'larla taşındı. (dha)

    2 Bin Caretta caretta Evlat Edinildi

    WWF-Türkiye tarafından 2006 yılında başlatılan "Bir Deniz Kaplumbağası Evlat Edinin Kampanyası" kapsamında, 2 bin civarında caretta caretta türü kaplumbağa evlat edinildi. Kampanyaya 10 YTL bağışlayanlar, 100-120 yıl yaşayan bir caretta'nın yumurtadan çıkıp denize kavuşmasına kadar geçen süre boyunca korunmasını sağlamış oldu. (aa)

    Başkentin Gözde Parkları Dökülüyor

    Ankara'nın sembollerinden Gençlik Parkı ile 'kentte güneşin batışının en güzel seyredildiği yer' olarak bilinen Cebeci sırtlarındaki 50. Yıl Parkı, bakımsızlıktan dökülüyor. Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Erdal Kurttaş, dar ve orta gelirlilerin eğlence mekânı Gençlik Parkı'nın bir türlü yenilenmediğini söyledi. (aa)

    Yanardönerler Açtı

    Yeryüzünde sadece Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde sınırlı bir bölgede yaşayan yanardönerler açtı. Mogan kıyıları ışıltılı kırmızı bir tona büründü. Geçen yıl kuraklık nedeniyle sadece 30 metrekarelik alanda açan yanardönerlerin bu yıl yağışların etkisiyle geniş bir alanda açtığı gözlendi. Bazı vatandaşlar, Bern Sözleşmesi'yle koruma altına alınan çiçekleri, saksıya dikmek için kökleriyle birlikte söktü. (aa)

    http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=254267

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu