YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 01 Mayıs 2008

WWF-Türkiye Cumhurbaşkanı’ndan korunan alanların sayısının artırılmasını talep etti

  • WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Yönetim Kurulu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret ederek, Cumhurbaşkanı’nın doğa koruma konularını himayesine almasını talep etti.

    WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Akın Öngör, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cem Duna ve Carolin Koç, Yönetim Kurulu Üyeleri Serdar Erener, Cüneyt Sezgin, Canan Ediboğlu ve Nergis Yazgan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret ederek, Cumhurbaşkanı’nın doğa koruma konularını himayesine almasını talep etti. WWF-Türkiye ziyaretinde korunan alanların sayısının artırılması, Türkiye’nin Kyoto Protokolü’nü imzalaması, doğal ve korunan alanlarda madencilik ve taş ocakları faaliyetlerinin yapılmaması gerektiğine dikkat çekti.

    Uluslararası doğa koruma kuruluşu olan WWF’nin bu yıl Türkiye’de yapılacak Yıllık Kongresi’ne açılış konuşmasını yapmak üzere Cumhurbaşkanı’nı davet eden WWF-Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Akın Öngör, Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’de korunan alanların sayısının artırılacağı yönünde taahhütte bulunmasının aynı zamanda Türkiye’ye prestij kazandıracağını belirtti. Türkiye’nin Kyoto Protokolü’nü imzalaması gerektiğini belirten WWF-Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Akın Öngör, protokolü imzalamanın maliyetinin karbon fiyatına dayalı olarak yıllık 2,5 milyar dolar olacağını, imzalanmaması durumunda maliyetin bunun çok üzerinde olacağını ekledi. Cumhurbaşkanı, Hükümetin Kyoto Protokolü’ne olumlu yaklaştığını belirtti. 

    Korunan alanlarda madencilik ve taş ocağı faaliyetlerinin yapılmaması gerektiğine dikkat çeken WWF-Türkiye Yönetim Kurulu bu durumun korunan alanlar ilkeleriyle ters düştüğünü söyledi.

    WWF-Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Akın Öngör; “Doğa koruma siyasi kadroların üzerinde evrensel bir konudur. Türkiye korunan alanların sayısı bakımından gelişmiş ülkelerin gerisindedir. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızın korunan alanlara hamilik etmesini arzu ettiğimizi dile getirdik.” dedi.

    www.wwf.org.tr

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu