YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Mayıs 2008

Marmaris’te Kaçak Yapılara Ceza Yağdı

  • Marmaris’te kaçak olduğu saptanan 1325 yapının sahibine 5 ile 45 bin YTL arasında para cezaları uygulanmaya başlandı.

    05.05.0288 milliyet

    Marmaris’te kaçak olduğu saptanan 1325 yapının sahibine 5 ile 45 bin YTL arasında para cezaları uygulanmaya başlandı. Ruhsatsız olduğu saptanan ve yıkım kararı çıkarılan binalar arasında beş yıldızlı oteller, marina, Orman Genel Müdürlüğü’ne ait kamplar da bulunuyor.

    İl Özel İdare İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü 27 Aralık 2007 tarihinde kaymakamlıklara kaçak yapıların listesini gönderdi. Marmaris’te halen 1325 kaçak yapı olduğu belirlenirken, listede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki yıl Ramazan Bayramı tatilini geçirdiği Bördübet mevkiindeki Golden Key otelinin de bulunduğu dikkat çekti. Ayrıca Hisarönü, Çubucak, Selimiye, Çiftlik Koyu’ndaki 5 yıldızlı oteller, tatil köyleri ve Orman İşletme Müdürlüğü bünyesindeki, açık artırmayla kiralanan Çubucak ve İnbükü kamp merkezlerinin de listede olduğu görüldü.

    Bir marina, bazı köy muhtarlıklarına ait binalarla okul ve camiler de kaçak yapı listesinde yer aldı. Kaçak yapılar için 5- 45 bin YTL arasında cezalar uygulandı. Ceza yazıları tebliğ edilmeye başlanırken, Muğla genelinde 5 binin üzerinde kaçak yapının olduğu kaydedildi.

    http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=yasam&ArticleID=524100&Date=05.05.2008
     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu