YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Mayıs 2008

Nobel Ödüllü Profesörden Tarım Uyarısı

  • Küresel ısınma ile ilgili çalışmaları dolayısıyla Nobel ödülü alan Profesör Anıl Markandya’dan önemli uyarılar geldi.

    05.05.2008 NTVMSNBC

    İZMİR - İzmir’de konuşan bilimadamı küresel ısınmanın tarımı bitireceğini, bu durumun da ciddi sorunlara yolaçacağına dikkat çekti.

    Geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri eski başkan yardımcılarından Al Gore’nun ekibi ile birlikte Nobel Barış Ödülü’ne layık görülen Profesör Anıl Markandya İzmir’de Ekonomi Üniversitesi’nin konuğuydu.

    Konuşmasında ağırlıklı olarak küresel ısınmaya dikkat çeken Profesör Markandya, dünyayı ciddi problemlerin beklediğini söyledi: “İklim değişikliğinden çok ciddi bir şekilde etkileneceğiz. Deniz seviyesi yükseliyor ki İzmir gibi deniz kıyısındaki şehirler bundan etkilenecektir. Aynı zamanda büyük seller ve kuraklık gibi doğal felaketlerin sıklığı da artacaktır. Tabii bununla beraber salgın hastalıklar ve tarımın bitmesi gibi negatif etkiler de bu yüzyılın devamında kapıda bekliyor. Küresel ısınmadan etkilenen ülkeler tabii ki ekonomik anlamda da zarar görecek. Bu negatif etkiler hem küresel ticaretin hem de insanların yaşam standartlarının bozulmasıyla sonuçlanacak.”

    Markandya’ya göre küresel ısınmanın etkilerini en aza indirmek için tüm ülkeler ortak hareket etmeli: “Enerji üretmek için çalışırken, çevreye karbon yaymadan doğal yolları seçmeliyiz. Yenilenebilir enerji kaynaklarını seçmeliyiz, karbonu ise daha idareli ve verimli olacak şekilde kullanmalıyız. Sonuçta küresel ısınmanın etkilerini azaltmak için türkiye de dahil tüm ülkelerin çok fazla çaba göstermesi gerekiyor.”

    http://www.ntvmsnbc.com/news/445218.asp

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu