YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 15 Mayıs 2008

"'Dereler Akar, Türk Bakar' Sözü Değişecek"

  • Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Önümüzdeki 5 yılı, Türkiye için gıda ve su konusunda yeni bir seferberlik dönemi olarak ilan ettik'' dedi.

    14.05.2008 CNN Türk

    Başbakan Erdoğan, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Limkon Meyve Suyu Konsantre Tesisi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, tesisin çevre düzenlemesiyle modern bir tesis olduğunu belirterek, böyle bir tesisi görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.
     
    Tesisin 30 milyon euroya mal olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, tesiste teknoloji yoğun bir üretim yapılacağını vurguladı.
     
    Tesiste 120 kişi çalışacağını ancak endirekt olarak çevredeki çiftçilerin de tesisten yararlanabileceğini kaydeden Erdoğan, bu gelişmeleri çom önemsediğini söyledi.
     
    "Türkiye ister istemez gıdada, tarım endüstrisinde çok farklı adımlar atmak durumunda" diyen Erdoğan, daha önceki demeçlerinde "Önümüzdeki günlerde çok önemli açıklamalar yapacağım" dediğini hatırlattı.
     
    Erdoğan önemli açıklamaları ise Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Doğu Anadolu Projesi (DAP) ve Konya Ovası Projesi (KOP) olarak gösterdi.
     
    Erdoğan, "İstiyoruz ki sulama, yağmurlama sistemleriyle, modern teknolojinin getirdiği imkanlarla bu adımları atalım ve şu güzel topraklarımızı bereketli, Türkiye'yi tarımın her alanında artık bir müracaat kapısı haline getirelim. Aynı şekilde suyumuzu...  'Dereler akar, Türk bakar' sözünü geri çevirelim. Türk bakmaz, Türk artık değerlendirir. İşi, bu noktasına getirelim" diye konuştu.
     
    Karadeniz'de bütün suların Karadeniz'e, Akdeniz'de derelerin, ırmakların Akdeniz'e aktığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bunları değerlendirmek diye bir şey yok, ama buna artık tahammül edemeyiz" dedi.
     
    Petrol gibi su ve gıdanın da artık tehdit unsuru haline geldiğini ifade eden Erdoğan, önlerindeki 5 yılı gıda ve su konusunda seferberlik yılı ilan ettiklerini kaydededer bu konuda çalışmalar başladıklarını belirtti.

    http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&HID=1&haberID=459203

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu