YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Haziran 2008

Yeşilırmak Yeşil Akacak

  • 05.06.2008 Kenthaber

    Tokat'ta 16 milyon YTL'lik atık su arıtma tesisi inşası çalışmaları başladı.

    Tokat'ın kanalizasyon ayağının deşarj edildiği Yeşilırmak'ın kirletilmemesi ve yeşil akması için hayata geçirilen 'atık su arıtma tesisi projesi’ görücüye çıktı. Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, Turhal yolu üzeri kum ocakları yakınlarında şantiye kurulan ve yakın bir tarihte temeli atılması planlanan atık su arıtma tesisi yapılacak alanı basın mensupları ile gezdi.

    Yüzyıllardır Tokat'ın kanalizasyon ayağının Yeşilırmak'a aktığına dikkat çeken Başkan Çiçek, saniyede 500 litre akan kanalizasyon suyunun Yeşilırmak’ı kirlettiğini söyledi. Tozanlı Vadisi'nden ve Almus Barajı’ndan oldukça temiz akan Yeşilırmak’ın şehir içinden geçerken de temiz akmasını sağlamak amacında olduklarını belirten Başkan Çiçek, "Belediyecilik örneği göstermek amacıyla Avrupa Birliği ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde buradaki kirli suyu, kanalizasyonu kuracağımız tesislerde tamamen arıtmak suretiyle saf bir şekilde tekrar Yeşilırmak'a bırakacağız. Şu anda yapımcı ve müşavir firmadaki arkadaşlar buradalar. Yaklaşık olarak 16 milyon YTL'lik bir proje. Şu anda gerek yapım firmamız gerekse müşavirlik firmamız çalışmalarına başladılar. Şantiyelerini oluşturdular" dedi.

    HİDROTEK Proje Müdürü Ümit Baş, projenin 230 bin kişilik evsel atık artı organize sanayinin atığını kapsayacak şekilde düzenlendiğini kaydetti. Müşavirlik firmasından Arda Barış ise 2 yıl sonra Yeşilırmak’ın daha yeşil ve daha sağlıklı bir çevreye kavuşacağını söyledi.

    http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2008/Haziran/05/Haber_399559.aspx

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu