YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 11 Haziran 2008

Dünya Bankası Kaplanlar İçin Harekete Geçti

  • 10.06.2008 NTVMSNBC

    Sayıları artık 4 bini bile bulmayan kaplanlar için tehlike sinyalleri çalıyor. İşte bu ortamda Dünya Bankası kaplan nüfusunun yok olmaması için harekete geçti. Ünlü oyuncu Harrison Ford da kampanyaya destek vermek için kameraların karşısındaydı...

    NEW YORK - Dünya Bankası tarihinde pek de görülmemiş bir kampanyayla doğal hayata destek veriyor. Banka bu çerçevede dünya genelinde sayıları 4 binden az olan kaplanları korumak için harekete geçti.

    Dünya Bankası’nın öncülüğünde oluşturulan kaplan koruma insiyatifi, vahşi hayat uzmanları, bilim adamları ve hükümetleri biraraya getirerek kaplanların öldürülmesini önlemeye çalışacak. 
     
    Dünya bankası başkanı Robert Zoellick’in ardından söz alan sinema dünyasının yıldızı Harrison Ford da kampanyaya destek verdi.

    Dünya Bankası raporuna göre, şartlar bu şekilde devam ederse kaplanların yeryüzünden silinmesi çok uzak bir tarihte gerçekleşmeyecek.
     
    Dünya Bankası kampanya çerçevesinde ülke temsilcileri, özel sektör ve çevrecilerle tartışmalar düzenleyecek ve bu konuda fon oluşturacak. Banka ayrıca kaplanları korumak için çalışmalar yayınlayacak.

    http://www.ntvmsnbc.com/news/449470.asp
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu