17.07.2008 Milliyet
TBMM Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu, Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) 258 bin 186 metrekare arazisinin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bedelsiz devri ile orman ve kıyı arazilerine spor tesisi yapılmasını öngören kanun teklifini kabul etti.
Teklife göre; AOÇ sınırları içinde bulunan 258 bin 186 metrekare arazi ve bunun üzerinde yer alan spor tesisleri ve müştemilatı, 49 yıl süreyle bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilecek. Bu alanda yapılan veya yapılacak spor tesisleri, sporun geliştirilmesi dışında ticari bir amaç için kullanılamayacak ve tahsis edilmeyecek.
Kıyı arazileri açılacak
Genel müdürlük tarafından yapılacak spor tesislerine verilecek izinden bedel alınmayacak. Teklife göre, çeşitli orman alanlarındaki spor tesisleri de Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne devredilebilecek, bu arazilerde yeni spor tesisleri yapılabilecek. Bu tesisler, spor federasyonlarına veya spor kulüplerine de işlettirilebilecek. Spor kulüplerine işlettirilmesi halinde genel müdürlük tarafından kira bedelinin yüzde 50’si, işletmeci tarafından da işletme hasılatı üzerinden yüzde 2 gayrisafi yıllık gelir payı, Orman Genel Müdürlüğü özel bütçe hesabına yatırılacak.
MHP’li vekilden tepki
Teklif, Kıyı Kanunu’nda da değişiklik yapılmasını öngörüyor. Buna göre, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün bağlı olduğu bakanlığın, ülke tanıtımını üst düzeye çıkaracak uluslararası spor faaliyetlerinin düzenleneceğine dair görüşü doğrultusunda, özel bütçeli idareler, belediyeler ile il özel idareleri, kıyılardaki Hazine arazilerine her türlü spor faaliyetine yönelik tesis ile konaklama tesisi yapabilecek.
MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş, AOÇ arazisinin ucundan, kıyısından kırpmalara devam edilmesi durumunda gelecek nesillere bırakılacak yer kalmayacağını söyledi.
http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=guncel&ArticleID=894316&Date=17.07.2008&ver=98
Danimarka’da tarım arazilerinin yüzde 10’u orman ve doğal yaşam alanlarına dönüştürülecek.
İklim değişikliğinin hava kirliliğine etkileri üzerine yapılan bir araştırma, 2100 yılına kadar 30...
İklim dengesi için okyanus akıntısının çöküş riskini azaltmak adına karbon salımını azaltmalı,...
Japonya'nın en yüksek zirvesi Fuji Dağı, iklim değişikliğinin etkisiyle bu yıl karla kaplanmadan en...
Gerçek boyutlu kuklalarla yola çıkan “The Herds” projesi, iklim krizinin zorunlu göçlere etkisini...
Hawaii’de keşfedilen deniz mantarları, plastik tüketme yetenekleriyle okyanusların geleceğine dair...
İklim değişikliği, uzaydaki koşulları da etkileyerek uydular için kullanılabilir alanın daralmasına...
İklim değişikliği, küresel ekosistemleri dönüştürerek hava koşullarından su döngülerine, biyolojik...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013