YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Kasım 2008

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Başlıyor

  • Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali”, 26-28 Kasım tarihlerinde her gün 10:00 – 22:00 arasında İtalyan Kültür Merkezi’nde düzenleniyor. Festival boyunca yerli ve yabancı 25 belgesel ve animasyon film orjinal dillerinde Türkçe altyazı ile izlenebilecek. Festivale giriş ücretsiz olacak.

    Sürdürülebilirliğe bütüncül bir bakış açısı getirmeyi amaçlayan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nde, tarımdan enerjiye, gıdadan madenciliğe, sudan ekonomiye kadar pek çok konuda dünyada ses getirmiş belgeseller gösterilecek. Festival bu yaklaşımı ile dünyada “sürdürülebilir bir yaşam” için yapılan çalışmaları, hareketleri, düşünce sistemlerini, uygulamaları ve sürdürülebilir yaşam vizyonunu seyirciyle paylaşarak bireyleri umuda ve sağduyuya davet ediyor.

    “Yaşamı azaltarak değil çoğaltarak nasıl yaşayabiliriz?” sorusunu vurgulayan festivalde insanın “kendi doğasından” kopuşunun sonuçlarını inceleyen filmler yanında yaşamın sürdürülebilirliği için üretilen çözümleri paylaşan filmler de yer alacak. GDO’lu gıdaların sonuçlarını anlatan “Gıdanın Geleceği”, altın madenciliğinin yol açtığı ekolojik ve sosyal tahribatı göz önüne seren “Choropampa: Altının Bedeli”, 2009’da Türkiye’de yapılacak olan Dünya Su Forumu’nu ve suyun özelleştirilmesini eleştiren “Susuzluk”, Hindistan’da baraj suları altında kalan bir köyün dramını anlatan “Boğulmuş”, Küba’da 90’ların başında yaşanan petrol krizinin nasıl aşıldığını resmeden “Halkın Gücü: Küba petrol krizini nasıl aştı?”, kendi kendine yeten bir toplumun profilini çizen “Ladak’tan Öğrenmek” ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının ve permakültürün tanıtıldığı “Yeryüzünün Bahçıvanı” festivalin önemli filmleri arasında...

    Festivalle ilgi bilgi ve festival programı için: www.surdurulebiliryasam.org

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu