YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 23 Mart 2009

Öncü Çocuklar Yetişiyor

  • 21.03.2009 NTVMSNBC

    İklim değişikliği konusunda yıllardır kampanya yürüten Greenpeace, çevre suçlarının etkilerine katlanan bireyler yerine, değişime öncülük edecek çocuklar yetiştirmek için  “Green School” adlı bir proje başlattı.

    Greenpeace ilk olarak Türkiye’de başlattığı “Green School” projesi kapsamında, pilot okul olarak seçilen Özel BJK İlkokulu’nda altı hafta sürecek olan atölye çalışmaları düzenleyecek.

    Bu atölye çalışmaları ile daha çevreci, yaşadığı gezegene ve tüm canlılara duyarlı, kendi sorumluluğunun farkında ve eğitimini tamamen çevreye uyumlu ve sağlıklı bir ortamda sürdüren çocuklar yetiştirilmesi hedefleniyor.

    Greenpeace Green School Proje Sorumlusu Asu Sanem Kaya, “Günümüzde okullarımız bile; su, enerji, yiyecek, kağıt gibi değerlerin ve doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesinde rol oynamaktalar. Oysa özellikle ilköğretim düzeyindeki okullar, bir yandan çevre bilinci olan nesiller yetiştirirken diğer yandan da uygulanabilir çevresel değişimleri hayata geçirme konusuna büyük bir potansiyele sahipler” dedi ve ekledi, “ Greenpeace, Green School Projesi’ne imza atarak değişime öncülük edecek çocuklar yetiştirmek için önemli bir atılım gerçekleştiriyor. Çocuklarımız, her şeyden önce okullarını daha çevreci bir yer haline getirmekle işe başlıyor”.

    Haber sayfasına ulaşmak için tıklayınız


     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu