YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 30 Mart 2010

Çevreci, 20 Yılda 800 Ton Çöp Topladı

  • 29.03.2010 CNN Türk

    Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde 20 yıldır çevreciliğiyle tanınan ve başta koylar olmak tüm çevreyi temizleyen İmdat Avcı, bugüne kadar 800 tondan fazla çöp topladığını söyledi.
        
    İmdat Avcı, Marmaris'in Karacasöğüt Koyu'nda, 1990 yılında, çalıştığı teknenin çöplerini denize attığı için dayak yiyince çevreci oldu.

    İnsanların çevreye duyarlı olmaları için iki kez açlık grevi yapan, bir kez parmağını kesen ve kendini yakma girişiminde bulunan evli ve 2 çocuk babası Avcı, bugüne kadar 800 tondan fazla çöp topladığını söyledi.

    Temizliğe koylardan başladığını belirten Avcı şunları kaydetti: "Tekneyle gidebildiğim bütün koyları çöplerden temizliyorum. 56 kilometrelik Marmaris- Muğla ve 68 kilometrelik Marmaris Datça Karayolu'nun yan taraflarını temizledim. Ancak insanlar çevreye duyarsız olduğu için yine kirleniyor. Her gün 40 büyük boy torba çöple doluyor. Ben Marmaris'in çevre delisiyim.

    Çevre temizliği için evimi ve çocuklarımı bile ihmal ediyorum. Temizlikten arta kalan zamanlarda da fidan dikiyorum. Geçenlerde Kazım Koyuncu Ormanı'nda üç bin fidan diktik. Diktiğim fidanların bakımını da yapıyorum. Başka iş yapmadığım için Marmaris Ticaret Odası beni maddi olarak destekliyor.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu