26.04.2010 Radikal
ABD'nin Louisiana eyaleti açıklarında geçen hafta bir petrol platformunun patlaması çevre felaketine dönüştü. Günde 1000 varil petrol Meksika Körfezi'ne akıyor.
Sızan petrolün temizlenmesine yönelik çalışmalar ise kötü hava koşulları yüzünden askıya alındı. Bir petrol şirketinin arama çalışmaları için kiraladığı "Deepwater Horizon" adlı platform, patlamanın ardından 36 saat yandıktan sonra sulara gömülmüştü.
Şirket deniz ve hava araçlarının yanı sıra robot denizaltı da kullanarak sızıntıyı durdurmaya çalışıyor.Kuyunun kapakları kapatılabilirse sızıntının engellenmesi mümkün olabilecek. Robot denizaltıların bunu başarıp başaramayacağı bugün akşam saatlerinde belli olacak.
Petrol platformunun deniz seviyesinin 1.5 kilometre altında olması işleri zorlaştırıyor.Ancak BP'nin yaptığı hesaba göre, halen günde 1000 varil petrol Meksika Körfezi'ne akıyor.
Dalgaların petrolün kıyıya ulaşmasını engellenmesi ümit ediliyor.Sahilin yanı sıra doğal yaşamın da zarar görmesinden endişe ediliyor.
Patlama sonrası kaybolan 11 petrol işçisinin öldükleri sanılırken, arama çalışmaları durduruldu. Patlamanın ardından tahliye edilen 100'den fazla işçi ise kurtarıldı.Petrol platformunun sahibi olan şirket, 2009'da Texas City'deki bir rafineride 15 kişinin öldüğü büyük bir patlama sonrası, güvenlik önlemlerini artırmadığı için 87 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı.
Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın
Uluslararası Adalet Divanı, iklim değişikliğiyle mücadelede devletlerin hukuki sorumluluğunu tarihi...
İklim krizinin etkisiyle daha sık ve güçlü hale gelen tropikal fırtınalar, hava tahmininde yapay...
Coldplay, eski albümlerini geri dönüştürülmüş plastikten üretilen plaklarla yeniden yayımlıyor.
BM Okyanus Konferansı umut verdi, ama asıl mesele: Bu sözlerin arkasından somut adımlar gelecek mi?
Net sıfır emisyon hedefinin ertelenmesi, dünyayı bin yıl sürecek aşırı sıcaklık dalgalarına mahkûm...
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
Antarktika üzerindeki ozon deliğinin iyileşme eğilimi sürüyor. NASA, bu yıl ölçülen delik boyutunun...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013