YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 23 Aralık 2010

İzmir, kirlilik alarmı veriyor

  • 22 Aralık 2010  Milliyet

    Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, hava kirliliğine dikkat çekti, önlemlerin daha da artırılması için belediyelere çağrıda bulundu

    İzmir’de zaman zaman göz gözü görmez hale getiren hava kirliliği için bir uyarı da Ege-Koop’tan geldi. 100 bini aşkın kişiyi ev sahibi yapan, modern kentler kuran konut devinin genel başkanı Hüseyin Aslan, alınan önlemlerin daha da artırılması için yerel yönetimlere, gerekli duyarlılığın sağlanması için de vatandaşlara seslendi.

    Ucuz kömür yüzünden
    Aslan, hava kirliliğinin hızlı nüfus artışı, plansız kentleşme ve sanayileşmeyle atmosfere bırakılan maddelerin belli bir yoğunluğa ulaşması sonucu oluştuğunu dile getirdi, “Havanın soğumasıyla birlikte kullanılan ucuz kömür, egzoz gazı, çevreye atılan evsel ve kimyasal atıklarla bunların neden olduğu çevresel sorunlar, hava kirliliğini çok ciddi boyutlara ulaştırıyor” dedi.
    Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, şöyle devam etti: “İl merkeziyle ilçelerde kalorifer ve soba bacalarından havaya karışan dumanlar insan sağlığını ciddi boyutta tehdit ediyor. Kentin üstüne çöken kömür isi dumanlarından oluşan katman gözle görülüyor. Yoğun kömür kokusuyla birleşen bu durum, insanları, evlerine hapseder duruma getirdi. Bu gidişle İzmir’in çarpık yapılaşma, hava kirliliği gibi konularda Türkiye’de ilklere oynaması kaçınılmaz olacak. Şehrimize kalitesiz kaçak kömür girişi engellenmeli. Kalorifer bacaları temizlenmeli ve filtre takılma zorunluluğu getirilmeli. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı da artırılmalı.”

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu