5 Haziran 2012 Yeşil EKonomiTaner Yıldız Türkiye'nin sokak aydınlatma masrafını önemli oranda düşürecek bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Hürriyet gazetesinden Zeynep Gürcanlı'ya bakanlığın üzerinde çalıştığı enerji tasarrufu projesi ile Türkiye'nin bazı komşuları ile enerji alanındaki ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu.
Bakan Taner Yıldız açıklamasında Türkiye bütçesinde 650 milyon TL'lik payı olan sokak aydınlatma masrafını yüze 75'e kadar azaltabilecek bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.
Enerji Bakanı Yıldız Türkiye'de 17 milyon sokak aydınlatma lambası olduğunu söylerken yapacakları çalışma ile bu ampülleri LED ampüller ile değiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu projenin 3-4 milyar liralık bir büyüklüğü olacağını ifade eden Bakan Yıldız üzerinde çalıştıkları bir model ile bu maliyeti kamuya hiçbir yük getirmeden gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Taner Yıldız davet usulü gerçekleşecek ihalede en önemli noktanın ise yerli üretim zorunluluğu olduğunu belirtti. Enerji Bakanı ihaleye girecek firmaların yabancı olması halinde ise eğer Türkiye'de yatırım yapıyorsa ve işçisini Türkiye'den sağlıyorsa bu firmayı da yerli üretim olarak kabul edeceklerini söyledi.
Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.
İklim dengesi için okyanus akıntısının çöküş riskini azaltmak adına karbon salımını azaltmalı,...
COP29, iklim krizine karşı verilen sözlerin ötesine geçip, bu taahhütlerin nasıl finanse ve için...
Kara Rapor 2024’e göre, Türkiye’de nüfusun %92’sinden fazlası Dünya Sağlık Örgütü standartlarının...
2040'a kadar sera gazı emisyonlarını %90 azaltmayı hedefleyen AB, iklim değişikliğiyle küresel öncü...
İklim krizinin etkilerinden biri olan deniz seviyesindeki yükseliş, dünya genelindeki en büyük...
Mikroplastiklerin solunan hava, içilen su ve tüketilen gıdalar yoluyla vücuda girerek sindirim, ve...
Danimarka’da tarım arazilerinin yüzde 10’u orman ve doğal yaşam alanlarına dönüştürülecek.
İklim değişikliğinin hava kirliliğine etkileri üzerine yapılan bir araştırma, 2100 yılına kadar 30...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013