YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 23 Temmuz 2012

Yavru karacalar biberonla besleniyor

  • 16 Temmuz 2012 Ntvmsnbc
    Ordu'da annelerinin doğal ortamda terk ettiği 5 yavru karaca, veteriner Eren Yeşilkaş tarafından buzağı maması ilave edilmiş inek sütüyle beslenerek büyütülmeye çalışılıyor.

    Ulubey ilçesindeki evinin bahçesine oluşturduğu alanda yavru karacaları büyütmeye çalışan veteriner Yeşilkaş, yavru karacaların 1-2 aylıkken vatandaşlar tarafından bulunduğunu ve kendisine teslim edildiğini söyledi.

    Bahçesinde 5 yavru karacayı inek sütüyle büyütmeye çalıştığını belirten Yeşilkaş, ''Yavru karacalar büyüyüp kendi imkanlarıyla karınlarını doyurmaya başlayıncaya kadar onları besliyorum'' dedi.

    Yavru karacaların 5-6 aylık olduktan sonra yeniden doğal ortama salınacağını ifade eden Yeşilkaş, şunları kaydetti:''Karacalar çok önemli yaban hayvanlarının başında geliyor. Bu hayvanları kimi zaman avcılar vurarak yaralıyor kimi zaman da bu karacalar vatandaşların yapmış oldukları gürültülerden korkarak yavrularını terk edip kaçıyor. Özellikle son birkaç aydır fındık bahçelerindeki tarım araçlarının sesinden korkup kaçan karacaların yavrularını vatandaşlar buluyor ve bana getiriyor. Ben de bu yavru karacaları büyütmek için buzağı maması ilave edilmiş inek sütüyle beslemeye çalışıyorum. Karacaları 5-6 aylık oluncaya kadar büyütmeye devam edeceğim. Sonra da yeniden doğal ortama bırakıp özgürlüklerine kavuşmalarını sağlayacağım.''

    Vatandaşların yavru karacalara karşı hassasiyetle davranmalarının önemine değinen Yeşilkaş, ''Karacaları bulup bizlere getiren herkese teşekkür ediyorum. Karacalara karşı diğer vatandaşlarımızın da aynı hassasiyeti göstermesini bekliyorum'' diye konuştu. Yeşilkaş, Ulubey ilçesindeki evini rehabilitasyon merkezi olarak da kullandığını, bir yıl içerisinde 80'e yakın yaban hayvanını tedavi edip doğal ortama saldığını sözlerine ekledi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu