YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 23 Temmuz 2012

Almanlar imamı ödüllendirdi

  • 17 Temmuz 2012 Ntvmsnbc
    Sokak hayvanlarına gönüllü olarak bakan cami imamı, Almanya Hayvan Hakları Derneği tarafından ''Örnek alınması gereken din görevlisi'' seçildi.

    Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde sokak hayvanlarına gönüllü olarak bakan cami imamı, Almanya Hayvan Hakları Derneği tarafından ''Örnek alınması gereken din görevlisi'' seçildi.

    Akyaka'daki İskele Cami'nde 5 yıldır görev yapan İmam İsmail Akar'ın hayvan sevgisi, Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOST) tarafından 2009'da Almanya Hayvan Hakları Derneği'ne bildirildi. Akar, beldede sokağa bırakılan sokak hayvanlarının bakımını üstlenmesi ve yaralı olan hayvanları veterinere götürerek tedavilerini yaptırması dolayısıyla Almanya Hayvan Hakları Derneği tarafından ''Örnek alınması gereken din görevlisi'' seçildi.

    Muğla Müftüsü Hasan Başiş, İsmail Akar'ın davranışının herkese örnek olması gerektiğini söyledi. Hayvan sevgisi konusunda Peygamber Efendimizin de çok büyük nasihatleri olduğuna değinen Başiş, ''Hayvanlara eziyet edilmemesi, sevgi gösterilmesi, bakımı ve beslenmesi konusunda bizim de Müslümanlar olarak üzerimize düşün görevleri yerine getirmemiz lazım. Herkes bunun bilincine varmalı. Din görevlileri olarak bu konuda daha hassas davranmamız lazım'' dedi.

    İmam İsmail Akar ise hayvanların da insanlar gibi temel ihtiyaçları olduğuna dikkati çekti. 5 yıldır görev yaptığı caminin çevresindeki sokak köpeklerine bakmaya çalıştığını anlatan Akar, ''Bunu yaparken maddi manevi hiç bir çıkar gözetmedim. Bir süre sonra cami cemaatimiz de bana yardımcı olmaya başladı. Tüm vatandaşlardan sıcak havalarda evlerinin önüne sokak hayvanları için bir kap su koymalarını istiyorum'' dedi.

    Akar, sokak köpeklerini bakım ve tedavileri için veterinere götürdüğünü, köpeklerde özellikle kısırlaştırma konusuna önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Caminin bulunduğu eski İskele mevkisinde 5 köpeğe baktığını belirten Akar, şöyle konuştu:

    ''Geçtiğimiz yıl burada yaşanan hayvan itlafında 3 köpeğim zehirlenerek öldürüldü. Toplamda Akyaka'da geçen yıl 20 köpek itlaf edildi. Bir köpek bir defada 4-5 yavru doğuruyor. Bu nedenle kısırlaştırmaya önem verilmeli.''

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu