YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 25 Temmuz 2012

Minik Gezgin yollarda

  • 19 Temmuz 2012 Ntvmsnbc
    Minik Gezgin, TEMA ve Toprak için bisikletle yollarda...

    Üç yaşındaki Minik Gezgin Tibet Çınar, öğretmen anne ve babası İnci ve Soner Sarıhan ile birlikte Amsterdam’dan İstanbul’a bisikletle 60 günde ve 11 ülkeyi kapsayan 4.400 km’lik yolculuğuna başladı.

    Sarıhan Ailesi’nin amacı çocukların küçük yaştan itibaren doğada yaşamayı öğrenebileceklerine ve çevre dostu bir ulaşım aracı olan bisiklet kullanımı vesilesiyle İklim Değişikliği’ne dikkat çekmek. Minik Gezgin bisikletle sınırları aşarken, bir yandan da TEMA’nın toprakla ilgili sınır tanımayan mesajı “Toprak Yaşamdır”ı duyuracak.

    7 yıldır bisikletle Türkiye ve Dünya’da çeşitli ülkeleri gezen TEMA Gönüllüsü Sarıhan Ailesi’nin bisiklet turu aynı zamanda Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 400. yıldönümü kutlamaları kapsamına alındı.

    13 yıldır öğretmen olarak görev yapan İnci ve Soner Sarıhan çifti aynı zamanda TEMA Vakfı Gönüllü Eğitmenleri. Okulda öğrencilerine doğayı korumanın önemini anlatırlarken, bunu özel hayatlarında da uyguluyorlar. 2011 yılında oğulları Tibet Çınar henüz 22 aylıkken Avrupa’da 3.486 km, 8 ülkeyi kapsayan 54 günlük bisikletli yolculuklarını başarı ile tamamladılar. 2012 yılındaki hedefleri ise 2 Temmuz 2012’de Amsterdam’dan başladıkları yolculuklarını Ağustos ayı sonunda İstanbul’da tamamlamak. Minik Gezgin Tibet Çınar, annesi ve babası ile birlikte gerçekleştireceği bisikletli yolculukları sırasında yaşamın kaynağı toprağın değerine, önemine TEMA’nın 20. Yılında “Toprak Yaşamdır” sloganıyla sahip çıkacak ve yaşayacağı maceraları sosyal medyada paylaşacak.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu