YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 13 Ağustos 2012

Muhtarlar "atık yağ" toplayacak

  • 3 Ağustos. 2012 Ntvmsnbc
    Çorum'da ev kadınlarının kullandıkları bitkisel atık yağlar, merkeze bağlı 14 muhtarlığa dağıtılan Bitkisel Atık Yağ Toplama (BAYTOM) makineleriyle toplanacak.

    Çorumlu kimya öğretmeni Erol Tonga'nın fikir sahibi olduğu projeyle üretilen BAYTOM, İskilipli Atıf Hoca Parkı'nda düzenlenen törenle Çorum'daki 14 muhtarlığa dağıtıldı.

    Dağıtım törenine Çorum Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve muhtarlar katıldı.

    Burada konuşan Belediye Başkanı Külcü, belediye olarak bir yandan alt ve üst yapı çalışmalarını sürdürdüklerini bir yandan da doğal çevreyi korumak için çalıştıklarını söyledi.

    Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Çorum bırakmayı hedeflediklerini belirten Külcü, ''Çevrenin korunmasına hemşehrimizin icat ettiği atık yağ toplama makineleriyle katkı sağlayacağız. Farkındalık oluşturmak için merkezdeki tüm muhtarlıklarımıza bu makinelerden dağıtacağız. Evinde atık yağları biriktiren ev hanımlarımız yağları bu makinelere dökecek. Bilimsel verilere göre 1 litre atık yağ 1 milyon metreküp deniz suyunu kirletmekte. Farkında olmadan atık yağlarla çevreye çok büyük zarar veriyoruz'' dedi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu