YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 17 Ağustos 2012

Ekolojik pazar Konya'da

  • 8 Ağustos 2012 Ntvmsnbc
    Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, %100 Ekolojik Pazar projelerinin bir yenisine daha imza atıyor. Konya’nın ilk ekolojik pazarı Meram %100 Ekolojik Pazar, Meram Belediyesi ortaklığıyla 25 Ağustos’ta açılıyor.

    Yerel üretim ve tüketimin önemine ve teşvik edilmesi gerektiğine inanan, sadece İstanbul’a sıkışmış bir taleple organik tarımın yaygınlaşmayacağını savunan Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, organik tarım yapan üreticinin son kullanıcıya doğrudan ulaşmasını sağlayan %100 Ekolojik Pazarlar halkasına bir yenisini daha ekliyor:  Konya Meram %100 Ekolojik Pazar, Meram Belediyesi ortaklığıyla 25 Ağustos 2012 Cumartesi günü açılıyor.

    Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, yerel yönetimlerin işbirliğiyle İstanbul’da Şişli, Kartal, Bakırköy ve Beylikdüzü’nde her hafta kurulan %100 Ekolojik Pazarlar ve kapanan Antalya ve Samsun %100 Ekolojik Pazar deneyimlerinden sonra Meram %100 Ekolojik Pazar’a da danışmanlık, eğitim, organizasyon, denetimler, basın ve halkla ilişkiler konularında destek verecek. Konya İl Özel idaresi, Meram Belediyesi’ne pazarın maliyetinin yüzde 10’unu karşılayarak verdiği desteğin yanı sıra bölgedeki üreticilere beş yıldır organik tarım sertifikaları, fide, fidan ve tohum temini konularında da destek veriyor. Tarım İl Müdürlüğü de çiftçi eğitim ve denetimi konusunda Meram %100 Ekolojik Pazar’a destek verecek.

    Ekolojik sertifikalı ürünlerin sağlıklı ve güvenilir bir model ile tüketiciye en kısa yoldan ve uygun fiyat ve koşullarda ulaşmasına olanak sağlayacak Meram %100 Ekolojik Pazarın Konya’da bir ilk olacağını vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, “Buğday Derneği öncülüğünde İstanbul’da kurulan %100 Ekolojik Pazarlar sayesinde ekolojik ürünler daha çok tanınır, bilinir ve ulaşılabilir hale geldi. Biz de Konya’nın ilk ekolojik/organik semt pazarı projesini bu derneğimizin danışmanlığında hayata geçiriyoruz” dedi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu