YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 23 Ağustos 2012

Fabrika bacalarına online takip sistemi geliyor

  • 10 Ağustos 2012 Cumhuriyet
    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bazı sanayi tesislerinde baca gazı emisyonlarının sürekli ölçülmesi için sürekli emisyon ölçüm sistemlerinin kurulmasını zorunlu kıldı.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre sürekli emisyon ölçüm sistemlerinde emisyon verilerinin sağlıklı olarak alınabilmesi için bu sistemlerin seçimi, kurulumu, kalibrasyonu, bakımı ve işletiminde dikkat edilmesini sağlamak amacıyla Bakanlığın çıkarmış olduğu "Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri Tebliği" 12 Ekim 2012 tarihinde yürürlüğe girecek.

    Tebliğin yürürlüğe girmesi ile birlikte, sanayi tesislerinin, tebliğ ile getirilen yükümlülüklerini yerine getirerek doğru ve güvenilir ölçüm verileri elde etmelerini müteakip, sanayi tesislerinin bacalarında bulunan ölçüm cihazlarından elde edilen verilerin Bakanlık merkezine çevrimiçi (online) olarak aktarılması çalışmalarına başlanılacak.

    206 adet sanayi tesisi ve 493 adet cihazdan elde edilecek verilerin toplanarak raporlanacağı, server sistemleri, Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanlığına bağlı Çevre Referans Laboratuvarına kurularak, planlanan izleme ağının merkez altyapısı oluşturuldu.

    İzleme ağına, sektörel bazda bir sıralama yapılacak. İlk olarak çimento sektöründen başlanılacak. Tüm sanayi tesislerinin bağlantıları 2013 yılı sonuna kadar tamamlanarak, sanayi tesislerinin tamamı çevrimiçi (online) takibe alınması planlanıyor.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu