YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Eylül 2012

Çöp konteynerleri yer altına inecek

  • 30 Ağustos 2012 Cumhuriyet
    Afet riski altındaki alanların dönüştürüldüğü bölgelerde, çöplerin daha sağlıklı toplanması ve görüntü kirliliğinin önlenmesi için çöp konteynerlerinin yer altına konulması planlanıyor.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş,  yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümle birlikte atık yönetiminde de yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

    Dönüşümle yapılacak binaların yeni dizaynının atık yönetimini kolaylaştıracağını dile getiren Baş, ''Kentsel dönüşüm atık yönetimi açısından da büyük fırsat. Bu nedenle Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğümüz ile çok sıkı temas içinde çalışıyoruz'' dedi.


    Bu kapsamda, çöplerin daha sağlıklı toplanması ve görüntü kirliliğinin önlenmesi için çöp konteynerlerinin yer altına konulmasını planladıklarını anlatan Baş, şöyle konuştu:
    ''Konteynerler kaldırımı engelliyor, araçlar gelip çarpabiliyor. Kötü görüntüler oluşabiliyor. Yer altı konteynerleri sayesinde, poşetlerin etrafa dağılması, yayılması gibi kötü görüntülerle karşılaşmayacağız. Çöplerin toplanması da daha kolay olacak. Belediyelerde bulanacak, buna göre dizayn edilmiş araçlar çöpleri alacak. Konteyneri, tepesindeki kancaya takıp, kaldırıp çöpü araca dökecek.''

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu