YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 19 Eylül 2012

Bayat ekmek nöbeti

  • 18 Eylül 2012 Ntvmsnbc
    Giresun Belediyesi , "Ekmek Nimettir Çöpe Atılmaz" projesi başlattı.

    Giresun Belediyesi'nce bir süre önce başlatılan ''Ekmek Nimettir Çöpe Atılmaz'' projesi kapsamında kentin bazı bölümlerine ekmek toplama kutuları yerleştirilerek ihtiyaç kadar ekmek alınmasına ve israfın önlenmesine dikkat çekiliyor, bayat ekmekler de hayvanların tüketimine sunuluyor.

    Belediye Başkanı Kerim Aksu, Afrika ülkelerinde, Somali'de ve Asya'nın birçok ülkesinde yemek yemeden uyuyan çocukların olduğunu, dünyadaki bu açlık konusuna dikkati çekmek amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

    Evde tüketim fazlası ekmeklerin bir alışkanlık olarak çöpe atıldığını, bunun kendilerini çok rahatsız ettiğini belirten Aksu, ''Nasıl bir çözüm bulabiliriz diye arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunduğumuzda Türkiye'de sayılı belediyelerce uygulanan ekmek toplama sistemini hayata geçirmek istedik. Kentin belirli bölgelerine kutular yerleştirdik. Halkımız da çok kısa sürede sahiplendi ve ekmeklerin artık çöpe gitmesini önledik'' dedi.

    Aksu, gıda tüketiminde dünya ülkeleri arasında bir dengesizlik olduğunu, günlerce bir dilim ekmek bulamayarak yaşamak zorunda kalan kişilerin bulunduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

    ''Projemiz kentimizde müthiş bir etki oluşturdu. Tüm bölgelerdeki halkımız bizden ekmek toplama kutuları istiyor. Projemiz kapsamında vatandaşların ihtiyacı kadar ekmek almasını ve israfın önlenmesini, ayrıca bayat ekmeklerin değerlendirilmesini amaçladık. Kutularda biriken ekmekleri hayvan barınağına ya da köylerde hayvan yetiştiren vatandaşlarımıza veriyoruz. Böylece hem hayvanlar doymuş, hem de ekmekler çöpe atılmamış oluyor. Artık vatandaşlarımız ekmeklerini çöpe atmıyor. İnsanlar artık çöple ekmeği ayırabiliyor. Ülkemizin buna ihtiyacı var.''

    Başkan Aksu, özellikle sitelere ve kalabalık mahallelere 100 civarında kutu yerleştirdiklerini, ilerleyen günlerde sayının artacağını sözlerine ekledi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu