YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Ekim 2012

Ünlüler de organik beslenir

  • 3 Ekim 2012 Ntvmsnbc
    Nil Karaibrahimgil, Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Tuncel Kurtiz,Leman Sam, Derya Köroğlu gibi pek çok sanatçı sağlıklı gıda için Şişli %100 Ekolojik Pazar’dan alışveriş ediyor.

    Bir cumartesi günü, yolunuz Şişli’deki %100 Ekolojik Pazara düşerse tezgâhların arasında alışveriş yapan bir sanatçıyla karşılaşma olasılığınız çok yüksek...

    Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin ilk halkasını 2006 yılında Şişli’de kurduğu %100 Ekolojik Pazarda hem sağlıklı gıdaya ulaşan, hem çocukları ya da aileleriyle keyifli saatler geçiren müdavimler arasında Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Nil Karaibrahimgil, Leman Sam, Şehnaz Sam, Derya Köroğlu, Nejat Yavaşoğulları, Alper Kul, Tuncel Kurtiz, Tuğçe Kazaz, Burcu Güneş, Hülya Darcan, Jülide Kural da var.

    İstanbul’da oldukları hemen her cumartesi ekolojik pazara gelen Leman Sam ve Şehnaz Sam, bir yandan alışverişleriyle diğer yandan da pazarda düzenlenen özel günlerde verdikleri resitallerle kurulduğu ilk günden bu yana ekolojik ürün çiftçisi ve üreticisine destek oluyorlar. Sam Ailesi gibi Bulutsuzluk Özlemi’nden Nejat Yavaşoğulları, Derya Köroğlu ve Alper Kul da hem ekolojik pazarın hem de Buğday Derneği’nin yürüttüğü yerli tohumların yaygınlaştırılarak korunması kampanyasının destekçileri arasında. Pazarın müdavimlerinden Halit Ergenç-Bergüzar Korel çifti de fırsat buldukça oğulları Ali ile hem haftalık gıda alışverişlerini yapıyor hem çiftçilerle sohbet ediyor hem de kahvaltı ediyorlar.

    Buğday Derneği denetimi ve danışmanlığında yerel yönetimlerle birlikte kurulan %100 Ekolojik Pazarları tercih eden sanatçılar, sağlıklı beslenmek istedikleri, gıda güvenliğini önemsedikleri için, kimyasalsız ve GDO’suz alanlar olarak Buğday Derneği’nin denetimindeki ekolojik pazarlardan güvenerek alışveriş yaptıklarını belirtiyorlar.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu