YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 11 Aralık 2012

Kadıköy Belediyesi elektrikli araç satın aldı

  • 8 Ekim 2012 Yeşil Ekonomi
    Kadıköy Belediyesi elektrikli araçlara geçen dördüncü belediye oldu.

    Kadıköy Belediyesi Renault-Mais'den dört adet Renault Fluence Z.E. satın alarak İstanbul'da elektrikli araç kullanmaya başlayan ilk belediye oldu.

    Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk araçların devir alınması dolayısı ile düzenlenen törende Kadıköy Belediye'sinin bir çok konuda ilkleri uyguladığını ve çevrenin korunmasına çok önem verdiğinin altını çizdi. Öztürk konuşmasında ayrıca 1 Mart 2010 tarihinde aldıkları karar ile ilçede plastik torba kullanımını yasakladıklarını ve bu kararı başarı ile uyguladıklarını hatırlatırken, Kadıköy belediyesinin aynı zamanda karbon salımı ölçümlemeleri yaptığı bilgisini paylaştı.

    Belediye olarak kullandıkları motorlu araçları da çevreye zararsız hale getirmelerinin bu çalışmalarının ikinci ayağı olduğunu söyleyen Öztürk, benzer faaliyetlerinin devamının geleceğini söyledi.

    Başbakanlık ile T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı dışında Kayseri Melikgazi Belediyesi , Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi elektrik motorlu araç kullanan diğer kamu kuruluşları arasında.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu