YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 25 Aralık 2012

Yılbaşı hediyesi seçerken

  • 24 Aralık 2012 Ntvmsnbc
    WWF Türkiye'nin  yürüttüğü "evlat edinme kampanyası"na katılanlar, hem sevdiklerine değişik bir yeni yıl hediyesi verebiliyor, hem de nesli tehlike altında olan bir türün korunmasına katkı sağlıyor.

    WWF Türkiye, 10, 30 ve 75 liralık bağış karşılığında saz kedisi, deniz kaplumbağası ve orfoz gibi hayvanların neslinin devamına katkı sağlayanlara isme düzenlenmiş ''evlat edinme sertifikası'' gönderiyor.

    WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, yılbaşı, anneler günü, babalar günü ve sevgililer günü gibi özel günlerde kampanyalar düzenlediklerini söyledi.

    Bu özel günlerde alınacak hediyelerle doğayı koruma çalışmalarına katkı sağlanmasını hedeflediklerini ifade eden Baştak, tüm özel günlerde olduğu gibi yılbaşı için de kampanya kapsamında özel hediyeler hazırladıklarını belirtti.

    Baştak, sevdiklerine yeni yıl hediyesi almak isteyenlerin ''http://www.pandadukkan.com'' adresindeki panda baskılı ve bambudan yapılan usb, organik tişörtler, bambu termos, oyuncak panda, kitaplar, defterler, geri dönüştürülmüş gazete ve dergilerden yapılan ofis seti, çantalar ve kupa setleri gibi ürünler alabileceklerini bildirdi.

    Ayrıca, nesli tehlike altındaki türlerin korunmasına yönelik ''evlat edinme kampanyası''nı da sürdürdüklerini dile getiren Baştak, insanların kampanyaya yapacakları bağışlarla hem yeni yıl hediyesi almış olacaklarını, hem de doğa ve canlılara katkı sağlayacaklarını vurguladı.

    Vatandaşların ''evlat edinme kampanyası'' kapsamında yapılacak 10, 30 ve 75 liralık bağışlarla sevdikleri için caretta caretta, orfoz, saz kedisi evlat edinebileceklerini anlatan Baştak, şu bilgileri verdi:

    ''Denizlerin yaramaz çocukları yunuslar, denizlerin en yaşlı gezgini deniz kaplumbağası, sazlıklardaki büyük kulaklı saz kedisi ve denizin kayalık diplerini mesken edinmiş utangaç orfoz. Bu türlerin ülkemiz kara ve deniz sınırları içinde yaşamasının dışında pek de iç açıcı olmayan bir özellikleri var: nesilleri tehlike altında. WWF-Türkiye nesli tehlike altında olan türlerin korunması çalışmalarının devamlılığı için, evlat edinme kampanyasını yürütüyor. Deniz kaplumbağası, yunus, saz kedisi ve orfoz için sembolik bir evlat edinme sertifikası alarak nesli tehlike altında olan bu türlerin korunması çalışmalarına ve doğa koruma projelerine destek olabilir, sevdiklerinize değişik bir hediye alabilirsiniz. Kampanyaya 10, 30 ve 75 liralık üç farklı şekilde destek olunabilir. Böylece, hem sevdiklerinize farklı bir yılbaşı hediyesi almış, hem de nesli tehlike altında olan bir türe katkı sağlayabilirsiniz.''

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu