YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Ocak 2013

Göçmen kuşlar mola verdi

  • 7 Ocak 2013 Ntvmsnbc
    Göçmen kuşlar Çoruh Vadisi'nde mola verdi...

    Kafkaslar ve daha kuzey bölgelerde artan soğuk hava nedeniyle güneydeki sıcak bölgelere göçe başlayan kuşlar, dinlenmek için dünyanın en önemli kuş göçü yolları üzerinde bulunan Çoruh Vadisi'nde konaklıyor.

    Bayburt Orman ve Su İşleri Şube Müdür Vekili Alparslan Katırcı, kuzey yarım kürede soğukların artmasına paralel olarak ılıman iklime sahip güney kesimlere doğru göç eden yaban kuşlarının dinlenmek, barınmak ya da üremek için Türkiye'deki sulak alanları tercih ettiğini söyledi.

    Bu alanlardan birinin de Bayburt'tan geçen Çoruh Nehri'nin çevresi olduğunu ifade eden Katırcı, ''Dünyanın önemli kuş göçü yolları arasında bulunan Çoruh Vadisi bugünlerde çok sayıda göçmen kuşa ev sahipliği yapıyor. Vadi bu tarihlerde daha çok ördek ve balıkçılları ağırlıyor. Göçmen kuşlar Çoruh Vadisi'nde renkli görüntüler oluşturuyor'' dedi.

    Katırcı, Çoruh Vadisi'nin her yıl Ocak ve Şubat aylarında göçmen kuşlara ev sahipliği yaptığını belirterek, ''Sibirya ve Almanya'nın üst kısımlarından gelen çok sayıda göçmen kuş, Türkiye'nin önemli sulak alanlarına göç etmeye başladı. Göç yolundaki Çoruh Nehri misafirlerine yaklaşık 2 aylığına ev sahipliği yapıyor'' diye konuştu.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu