YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 16 Ocak 2013

Atık suların yüzde 98'si arıtılarak denize ulaşacak

  • 15 Ocak 2013 Cumhuriyet
    Kocaeli'de kurulan 16 arıtma tesisi ile atık suların yüzde 98'si arıtılarak denize ulaşıyor.

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, körfeze akan atık suların arıtılmasına ilişkin yaptığı çalışmalar kapsamında, kentte 7'si ileri biyolojik olmak üzere 16 arıtma tesisi kurdu.

    Körfezin değişik noktalarında yapılan dalışlarda su altı canlılığındaki artış görüntülenirken, TÜBİTAK, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Çevre Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi gibi kuruluşlarca yapılan çalışmalarda körfezdeki su kalitesinin eskiye oranla yükselmeye başladığı tespit edildi.

    Atıksu arıtma çalışmaları kapsamında kurulan İzmit Plajyolu Atıksu Arıtma Tesisi'nin, AB deşarj kriterleri esas alınarak ileri azot gideren biyolojik sistemden, ileri azot ve fosfor gideren biyolojik sisteme dönüştürülmesini içeren revizyon tatbikat projesi tamamlandı.

    İSU tarafından işletilen ve 670 bin kişiye hizmet veren Gebze Atıksu Arıtma Tesisi ise Gebze, Çayırova ve Darıca ilçelerinden gelen evsel atık sularının arıtılmasını sağlıyor.

    Kentin değişik noktalarında kurulan toplam 16 arıtma tesisi ile atık suların yüzde 98'i arıtıldıktan sonra körfeze ulaşması sağlanıyor.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu