YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Ocak 2013

'Hüdro' Hollanda yolcusu

  • 17 Ocak 2013 Ntvmsnbc
    Hacettepe Üniversitesi Hidromobil Takımı (Hüdro) Hollanda'da yarışacak.

    Hacettepe Üniversitesi'den yapılan yazılı açıklamada, çalışmalarına 2011 yılında başlanan ''Hidrojen Yakıtlı Elektrikli Araç'' projesinin, fosil yakıtların azalması, gün geçtikçe artan çevre sorunlarıyla ortaya çıkan yenilikçi ve ileri teknoloji bir araç olduğu belirtildi.

    Alternatif enerji kaynakları konusunda kamuoyunda farkındalığı yükseltmek, alternatif enerji teknolojilerinin yaygın kullanımı için gerekli beyin gücü ve bilgi birikiminin oluşmasını sağlamak, üniversite öğrencilerini teorik bilgilerini takım çalışmasıyla temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışacak ürünler ortaya koymaya özendirmek üzere ulusal ''TÜBİTAK Hidromobil'' ve uluslararası ''Shell Eco-Marathon'' yarışmalarının düzenlendiği kaydedildi.

    Hüdro'nun 112,5 kilogram ağırlığıyla güvenlik ve teknik kontrolleri geçerek en hafif araç unvanına sahip olduğu aktarılan açıklamada, Shell Eco-Marathon Europe 2013 Organizasyonu'nun bu yıl Hollanda'nın Rotterdam şehrinde 15-19 Mayıs tarihlerinde gerçekleşeceği ifade edildi.

    Açıklamada yarışmadaki temel mantığın 1 litre benzine eşdeğer yakıtla en fazla yol katedebilmek olduğuna işaret edildi. Yarışmada, araçta hız sabitleyici, otomatik park, elektronik direksiyon ve bilgisayar veya tablet bilgisayardan kontrol imkanı verildiği de bildirildi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu