YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 23 Ocak 2013

İzmir'de 'ekolojik' günler

  • 21 Ocak 2013 Ntvmsnbc
    İzmir Organik Ürünler Fuarı (EKOLOJİ İZMİR), sadece sertifikalı organik ürünlerle 16 Mayıs 2013 tarihinde 4. kez ziyaretçilere kapılarını açacak.

    İZFAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin ''organik üretim başkenti'' olarak kabul edilen İzmir'in bu yıl da geniş katılımlı bir organik ürünler fuarına ev sahipliği yapacağı belirtildi.

    Açıklamada, İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda, Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliği ile düzenleneceği belirtilen fuarın, profesyonel ziyaretçilerin yanısıra son tüketiciye de açık olacağı kaydedildi.

    Açıklamada görüşlerine yer verilen İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, fuarda, organik giyim eşyalarından, bebek ürünlerine, kozmetikten gıdaya ve temizlik ürünlerine kadar geniş bir ürün yelpazesinin sergileneceğini bildirdi. Örs, fuarın önemli iş bağlantılarına ev sahipliği yapacağını kaydetti.

    Türkiye'de organik ürünlere talebin giderek arttığına işaret eden Örs, şu ifadelere yer verdi:''Bu ilginin doğru yönlendirilmesi konusunda fuarlar kilit noktada yer alıyor. Gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesi için organik giyimden, organik gıda ve kozmetiğe kadar önem verilmesi gerekiyor. Bu konuda hep beraber üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Türkiye organik tarım sektörünün kalbinin attığı şehir olan İzmir, bu özelliğini Ekoloji İzmir Fuarı ile pekiştirdi.''

    Sadece sertifikalı organik ürünlerin yer alacağı fuar, 19 Mayıs 2013 tarihine kadar ziyarete açık kalacak.    

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu