YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 30 Ocak 2013

Sokak köpekleri için ekmek kumbarası

  • 29 Ocak 2013 Radikal
    Konya'nın Seydişehir İlçesi'nde hayvan sever demirci 31 yaşındaki Ergin Girgin, sokak köpeklerinin aç kalmaması ve bayat ekmeklerin de israf olmaması için 'iskap' adını verdiği bayat ekmek kumbarası yaptı.

    Atölyesinin arka bahçesinde sokak köpekleri için barınak yapan, özellikle şiddete uğramış köpeklerin tedavi ve bakımlarını yaptıktan sonra serbest bırakan Ergin Girgin, bu kez de sokak köpeklerinin aç kalmaması için bir proje geliştirdi. Girgin, Mevlana Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle projesinde kendi atölyesinde bayat ekmeklerin bırakılacağı, israf kabından kısaltarak ’İskap’ adını verdiği bayat ekmek kumbarası üretti.

    Kumbaraları atölyenin çevresindeki sokaklara bırakan Girgin, ”Bayat ekmek kumbarası sayesinde hem sokak köpekleri aç kalmayacak, hem de bayat ekmekler israf olmayacak. Çünkü Türkiye ’de günde 10 milyon ekmeğin çöpe atıldığı öne sürülüyor. Konya’da da bu rakamın fazla olduğunu düşünüyorum” dedi.

    Ürettiği ekmek kumbaralarını sosyal projeleri kapsamında belediyelerin de satın aldığını belirten Girgin, şunları söyledi:
    "Şu an Konya Selçuklu Belediyesi kumbaralardan aldı ve kentin farklı noktalarını konuşlandırdı. Bunun yanı sıra internet üzerinde gönüllü hayvan severlere kumbaranın satışını yapıyorum. Kumbaraya üsten bayat ekmek atılıyor. Alttaki gözden de köpek gelip alıyor. İlk etapta ekmek için kumbara yaptım ama atık yemekler içinde yapacağım. Hatta atık yemeklerin yaz aylarında çevreye koku yaymaması için bir sistem geliştireceğim."

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu