YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 31 Ocak 2013

Pilpedal Yollarda

  • 25 Ocak 2013 Konak Belediyesi,İzmir
    Son dört yılda 15 ton atık pil toplayan Konak Belediyesi ‘Pilpedal’ uygulamasıyla dikkatleri bir kez daha çevreye ve doğaya çekti.

    Çevre ve insan sağlığını tehdit eden, içinde ağır metaller barındıran atık pilleri toplayan Konak Belediyesi, son dört yılda 15 ton atık pile ulaşarak rekor kırdı. Konak ilçesine bağlı muhtarlıklara, okullara, sağlık kurumlarına, alışveriş merkezlerine, otellere ve işyerlerine yerleştirilen atık pil toplama kutuları, duyarlı İzmirlilerin katkısıyla doldu taştı. Atık pil toplama kampanyalarında birçok ödülü de olan Konak Belediyesi, yeni bir projeyi hayata geçirdi.

    Hoş geldin Pilpedal
    Konak Belediyesi’nin yeni çevre dostu atık pil toplama aracı ‘Pilpedal’ yola çıktı. Çevreye duyarlı uygulamalar arasında yerini alan Pilpedal, atık pil toplamaya başladı. İlk turunu Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde atan Pilpedal, vatandaşlar tarafından da ilgiyle karşılandı.

    Bundan sonra atık pillerin Konak Belediyesi bisikletli çevre görevlileri tarafından da toplanacağını açıklayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Çevre duyarlılığını artırmak için yine çevre dostu bir araç seçtik. Pilpedal sadece atık pilleri toplayan bir bisiklet olarak görülmemeli. Onu gördüğümüz her an atık pillerin çevreye ve sağlığa ne kadar zararlı olduğunu, dünyamızı korumak için bir adım atmak gerektiğini hatırlayacağız” dedi.

    Haberin detayına ulaşmak için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu