YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Şubat 2013

"Naylon poşet kullanmayın"

  • 7 Şubat 2013 Ntvmsnbc
    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, naylon poşet yerine doğa dostu biyobozunur poşetlerin kullanımını sağlamak için üreticileri, marketleri ve vatandaşları teşvik edecek.

    Çevre kirliliğine neden olmayan doğa dostu poşetlerin kullanımını sağlamak amacıyla biyobozunur poşetlerin vatandaşa bedava verilmesi, naylon poşetin ise parayla satılması planlanıyor.

    Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş,  biyobozunur poşet imalatını sağlamak üzere poşet üreticileriyle görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

    Doğada kısa sürede yok olması nedeniyle çevre kirliliği yaratmayan biyobuzunur poşetleri öncelikle mevcut firmaların üretmesini istediklerini dile getiren Baş, ''Başka firmalar yapacaksa yine yapsın. Ancak şu anda poşet üretimi yapan firmalar çok daha avantajlı. Ufak tefek değişikliklerle biyobozunur poşetlerin üretilmesi mümkün olacak'' diye konuştu.

    Bakanlık olarak bu poşetlerin sponsorluğunu yaparak üreticilere ve marketlere destek vermeyi planladıklarını ifade eden Baş, ''Marketler naylon poşetleri parayla alıyor. Biyobozunur poşetlerin fiyatı, normal poşetlerin iki katı kadar. Market mesela 100 bin liralık poşet aldığında, bunun belli bir miktarını Bakanlık olarak karşılayıp, teşvik edici noktada olacağız. Dolayısıyla da rakamlar aşağıya düşmüş olacak'' dedi.

    Vatandaşların biyobozunur poşetleri 20-30 kez kullanabileceğini, isterlerse yıkayabileceğini belirten Baş, doğadan uzun süre yok olmayan naylon poşet yerine doğa dostu bu poşetlerin kullanılması için de bazı önlemler almayı planladıklarını dile getirdi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu