YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 07 Şubat 2013

Yeşil hastaneler geliyor

  • 01 Şubat 2013 Enerji Günlüğü
    Sağlık Bakanlığı’nın 200 yatak ve üzeri kapasitedeki tüm hastanelerde uluslararası yeşil bina sertifika sistemi olan LEED’i zorunlu hale getirmesiyle, yeşil binaların kapsamı genişliyor.

    Çevre dostu yeşil binaların sadece ofis, AVM ve konut alanında kalmaması gerektiğinin altını çizen Altensis firması kurucularından Yeşil Bina Uzmanı Berkay Somalı, 2012 yılının son çeyreğinde yayınlanan Sağlık Bakanlığı Genelgesiyle bu sürecin, yeşil hastanelerin yaygınlaşmasının hızlanacağını belirtti. Somalı, “Birkaç sene içerisinde, Altensis’in danışmanlığı kapsamında halihazırda devam etmekte olan yeşil hastane projelerinin tamamlanmasıyla Türkiye’nin toplamda 5000 yatağın üzerinde kapasiteye sahip yeşil hastaneleri olacak” diye konuşu.

    Hastane binalarının aynı büyüklükteki bir ofis binasıyla kıyaslandığında 2 kat, bir konut binasıyla kıyaslandığında 3 kat daha fazla enerji ve kaynak harcandığını söyleyen Somalı, “Evrensel sağlık, konfor ve performans standartlarını yakalama gayreti içinde olan devlet hastanelerinin de yeşil binalar olarak inşa edilmesi hususunda Sağlık Bakanlığı çıkardığı genelge ile somut bir adım attı. 2011 yılı TUİK verilerine göre Sağlık Bakanlığı’na bağlı 121 bin yatak kapasiteli 840 Devlet Hastanesi bulunuyor. Bu yüzden halk ve çevre sağlığı için atılan bu adımlar son derece önemlidir” dedi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu