YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 25 Şubat 2013

Deniz kuşlarının haritası

  • 22 Şubat 2013 Ntvmsnbc
    Doğa Derneği uzmanları Karadeniz’deki deniz kuşlarının haritasını çıkaracak...

    "Karadeniz Deniz Kuşları" projesiyle tepeli karabatak ve yelkovan kuşları takip edilecek. Balıkçılara kılavuzluk eden bu kuşların yaşam alanlarının bilimsel haritası oluşturulacak.

    Karadeniz’in güneyi Yelkovan (Puffinus yelkouan),  ve Tepeli karabatak (Phalacrocorax aristotelis desmarestii) kuşlarının uluslararası öneme sahip popülasyonlarına ev sahipliği yapmakta.  Yelkovan kuşlarının tehdit durumu yakın zamanda güncellenerek “Hassas” (Vulnerable) olarak belirlendi.  Proje kapsamında Türkiye ve Bulgaristan’da bulunan yelkovan kuşu ve tepeli karabatak türleri Karadeniz’de ilk defa denizel ortamlarında araştırılarak  sınıflandırılacak ve haritalanacak. Karadeniz Deniz Kuşları Projesi, Romanya, Bulgaristan ve Türkiye'den araştırmacı, akademisyen ve gönüllülerin deniz kuşları araştırma ve koruma yöntemleri konusunda kapasitelerini artıracak.

    Gözlemlerinin Karadeniz’deki kuşlara yönelik yapılan ilk çalışma olduğunu belirten Doğa Derneği Bilim Koordinatörü Süreyya İsfendiyaroğlu, elde edilen verilerin ‘Önemli Deniz ve Kuş Alanları’ isimli bilimsel haritada kullanılacağına dikkat çekiyor.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu