YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 01 Mart 2013

Avrupa balıklarını kurtarmak istiyor

  • 27 Şubat 2013 Yeşil Ekonomi
    AB denizlerinde yıllardır çok fazla balık avlanıyor. Üye ülkelerin balıkçılıktan sorumlu bakanları, aşırı avlanmaya karşı önlem almak için harekete geçti.

    AB, denizlerinde aşırı avlanmayı durdurmak ve istenmeden yakalanan balıkların tekrar denize atılmasını yasaklamak istiyor. AB'nin tarım ve balıkçılıktan sorumlu bakanları, yaz aylarında prensip olarak bu konuda anlaşma sağlamıştı. Brüksel'de bir araya gelen bakanlar şimdi de önemli noktaların hayata geçirilmesi üzerinde tartışıyor. Müzakereler başarısızlığa uğramazsa çarşamba sabahı bir karar çıkması bekleniyor.

    İrlanda Tarım Bakanı Simon Coveney toplantının açışında yaptığı konuşmada, “balıkçılık politikasının geçmişte işlemediğini“ söyledi.

    Almanya Tarım Bakan Ilse Aigner ise cesur reformlar yapılması gerektiğinden söz etti. Reformların odağında istenmeden yakalanan balıkların denize atılmasının yasaklanması yer alıyor. Avrupalı balıkçılar için balık çeşidi ve karasularına göre belirli bazı avlanma kotaları ya da sınırlamalar getirilmesi söz konusu.

    AB Komisyonu'nun verilerine göre, balıkçılar avlarının dörtte birini denize geri atıyor. Kotaları sözde uygulamış olsalar da balıkların çoğu yaralı ya da ölmüş oluyor.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu