YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Mart 2013

AB'den ABD'ye: İklim değişikliğiyle mücadelede ciddi olun

  • 4 Mart 2013 Yeşil Ekonomi
    Avrupa Komisyonu'nun iklimden sorumlu üyesi Connie Hedegaard, Barack Obama yönetiminin Keystone XL boru hattı projesini reddetmesi halinde ABD'nin, iklim değişikliğiyle mücadele konusunda ciddi olduklarına dair bir mesaj göndereceğini söyledi.

    EurActiv Türkiye

    Washington'da konuşan Hedegaard, 'Bu, Obama yönetimi için son derece güçlü bir sinyal olacaktır' dedi.

    Komisyon üyesi, tamamlandığında Kanada'dan günde 830 bin varil ham petrolü Teksas'taki rafinerilere taşıması beklenen tartışmalı projenin reddedilmesi halinde ABD'nin, iklim değişikliğine ciddi bir etkisi bulunacak bir girişimde bulunmaktan imtina etmiş olacağını söyledi.

    Hedegaard aynı zamanda AB olarak, Kanada'nın katran kumlarını 'yüksek kirlilik kaynağı' olarak sınıflandırmayı sürdüreceklerini belirtti.

    ABD yetkilileri, hükümetin Keystone projesiyle ilgili nihai kararlarını yıl ortasında vermesini bekliyor.

    Hedegaard, havacılık sektöründen kaynaklanan emisyonları azaltmak için Birleşmiş Milletler'in sivil havacılık örgütü çerçevesinde yürütülen tartışmalara nasıl katkıda bulunacağının da ABD için, Keystone gibi bir test olacağını söyledi.

    AB'nin tek taraflı olarak Avrupa'daki havalimanlarını kullanan uçuşlara emisyon vergisi getirmesi, Birliği ABD, Çin, Hindistan ve Rusya gibi ülkelerle karşı karşıya getirmişti. AB daha bu konuda dünya çapında bir anlaşmaya varılması için uygulamanın kapsamını geçici olarak kıta içiyle sınırlamıştı.

    Ancak Hedegaard, ABD'nin bu çerçevede şu ana kadar getirdiği önerilerin yeterli olmadığını söyledi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu