YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 12 Nisan 2013

Hayrettin Karaca'ya 'Orman Kahramanı' ünvanı

  • 11 Nisan 2013 Ntvmsnbc
    TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Birleşmiş Milletler’in ormanlar için önemli katkı sağlayan 5 kişilik 'Orman Kahramanı' listesine girdi.

    Birleşmiş Milletler tarafından "Orman Kahramanı" unvanı verilen TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, "Yaşamak istiyorsak yaşatacağız. Bugün bizlere hayat verenleri yaşatacağız" dedi.

    Birleşmiş Milletler Ormancılık Forumu 10. Toplantısı kapsamında gerçekleştirilen "İnsan İçin Orman" ödül töreninin basın toplantısında, "Orman Kahramanı" unvanını alanlar ile uluslararası kısa film ve fotoğraf dalında dereceye girenler açıklandı.

    Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, BM Ormancılık Forumu Direktörü Jan McAlpine ve BM Ormancılık Forumu Sözcüsü Dan Shepard katıldı.

    Toplantıda, Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma (TEMA) Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca ile Ruanda'dan Dr. Rose Mukankomeje'ye, Tayland'dan Preecha Siri'ye, Brezilya'dan Almir Narayamoga Surui'ye, ABD'den da Dr. Ariel Lugo'ya, ''Orman Kahramanı'' unvanı verildiği bildirildi.

    Hayrettin Karaca, TEMA Vakfı'nı kurmadan önce bir botanik bahçe oluşturmak için yola çıktığını ifade ederek, "Türkiye'yi gezerken aradığım bitkileri ve ekosistemi göremedim. Erozyonlarla tanıştım. Erozyonu anlatabilmek için Nihat Gökyiğit arkadaşımla beraber vakfı kurduk. İşte bugünlere kadar gelebildik" diye konuştu.

    Bu fırsatı ve unvanı veren herkese teşekkür eden Karaca, "Yaşamak istiyorsak yaşatacağız. Bugün bizlere hayat verenleri yaşatacağız. Bunlar kimdir? Doğal ekosistemdir. Orman da bu ekosistemlerden biridir. Orman, ağaç değildir.

    Bunu anlatamıyoruz. Ormana girilmez. Orman işletilemez. Ormana yol yapılmaz. 40 ağaç dikiyorlar, adına orman diyorlar, olmaz. Zor ama ormanın bir ekosistem olduğunu anlatmamız lazım" ifadelerini kullandı.

    Karaca, Birleşmiş Milletler'in aldığı kararlarla ormanı daha iyi anlatabileceklerine inandığını aktardı.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu