YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 22 Nisan 2013

Brüksel Fuarı'nda "Türk balığı" ikram edilecek

  • 20 Nisan 2013 Cumhuriyet
    Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Brüksel Su Ürünleri Fuarı'nda Türkiye'den gidecek iki aşçının pişireceği yaklaşık 600 kilogram Türk levreği, çipurası ve alabalığını ziyaretçilere ikram edecek.

    Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, fuarı ziyaret edecek 5 binden fazla kişiye Türk balığını sunmak üzere hazırlık yaptıklarını söyledi. 23-25 Nisan 2013 tarihlerinde Brüksel'de düzenlenecek European Seafood Exposition-ESE'nin dünyanın en büyük su ürünleri fuarlarından biri olduğunu belirten İşliel, "Tanıtımların meyvesini almaya başladık. 2001 yılında 50 milyon dolar olan ihracat 10 kat arttı. 73 ülkeye ihracat yapıyoruz" dedi.

    İhracatın 11 yılda 50 milyon dolardan 500 milyon dolara yaklaşmasında, ihracatçıların yanında STG'nin katkısının büyük olduğunu ifade eden Melih İşliel, bu yılın ilk çeyreğinde ABD, Bulgaristan, Sırbistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen gıda fuarlarında Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın "milli katılım organizasyonu" ile Türk su ürünlerinin başarılı bir şekilde tanıtıldığını vurguladı.

    Milli katılım organizasyonları sayesinde Türk su ürünleri sektörü ihracatının 2011 yılından bu yana hızlı bir büyüme sürecine girdiğini dile getiren STG Başkanı İşliel, "Sektör, 2012 yılında olduğu gibi 2013'te de başarılı bir ihracat performansı sergiliyor. Geçen yıl 467 milyon dolar olan su ürünleri ihracatı için bu yıl 550 milyon dolarlık hedef konuldu. Yılın ilk üç ayında 138 milyon dolarlık ihracat yapıldı" diye konuştu.

    Türk su ürünleri sektörünün en büyük pazarlarından birinin Avrupa Birliği ülkeleri olduğunu bildiren İşliel, 73 ülkeye yaptıkları ihracatta en büyük alıcının Hollanda, Almanya ve İtalya olduğunu söyledi.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu