20 Nisan 2013 CumhuriyetSu Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Brüksel Su Ürünleri Fuarı'nda Türkiye'den gidecek iki aşçının pişireceği yaklaşık 600 kilogram Türk levreği, çipurası ve alabalığını ziyaretçilere ikram edecek.
Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, fuarı ziyaret edecek 5 binden fazla kişiye Türk balığını sunmak üzere hazırlık yaptıklarını söyledi. 23-25 Nisan 2013 tarihlerinde Brüksel'de düzenlenecek European Seafood Exposition-ESE'nin dünyanın en büyük su ürünleri fuarlarından biri olduğunu belirten İşliel, "Tanıtımların meyvesini almaya başladık. 2001 yılında 50 milyon dolar olan ihracat 10 kat arttı. 73 ülkeye ihracat yapıyoruz" dedi.
İhracatın 11 yılda 50 milyon dolardan 500 milyon dolara yaklaşmasında, ihracatçıların yanında STG'nin katkısının büyük olduğunu ifade eden Melih İşliel, bu yılın ilk çeyreğinde ABD, Bulgaristan, Sırbistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen gıda fuarlarında Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın "milli katılım organizasyonu" ile Türk su ürünlerinin başarılı bir şekilde tanıtıldığını vurguladı.
Milli katılım organizasyonları sayesinde Türk su ürünleri sektörü ihracatının 2011 yılından bu yana hızlı bir büyüme sürecine girdiğini dile getiren STG Başkanı İşliel, "Sektör, 2012 yılında olduğu gibi 2013'te de başarılı bir ihracat performansı sergiliyor. Geçen yıl 467 milyon dolar olan su ürünleri ihracatı için bu yıl 550 milyon dolarlık hedef konuldu. Yılın ilk üç ayında 138 milyon dolarlık ihracat yapıldı" diye konuştu.
Türk su ürünleri sektörünün en büyük pazarlarından birinin Avrupa Birliği ülkeleri olduğunu bildiren İşliel, 73 ülkeye yaptıkları ihracatta en büyük alıcının Hollanda, Almanya ve İtalya olduğunu söyledi.
Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.
Dünyanın en prestijli üniversitelerinden Stanford'da 70 yıl sonra ilk kez bir fakülte olan Okulu...
Kanada’da doktorlar hastaların doğanın iyileştirici etkisinden yararlanması için reçetelerine park...
Hollandalı bilim insanları, ilk kez insan kanında mikroplastik bulunduğunu saptadı.
Dünyayı tehdit eden iklim değişikliğiyle mücadeleyi merkezine alan, Türkiye’nin ilk İklim Şûrası,...
‘İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi’, eylül ayında Belçika’da yapılacak solar arabaları yarışı öncesi, ZES...
Avrupa Birliği’nde yüksek emisyonlu araçların kısıtlandığı 'düşük emisyonlu bölge' uygulaması...
Araştırmalar, virüslerin 5 mm’den küçük mikroplastiklere yapışarak suda üç gün hayatta ortaya...
BM’nin Dünya Nüfus Beklentileri 2022 raporu, dünya nüfusunun 15 Kasım’da 8 milyara ulaşacağını...
TSKB, Global Banking & Finance Awards 2022'de ‘Türkiye’nin Kalkınma...
TSKB, dünyanın önde gelen kalkınma bankalarının temsilcilerini...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013