YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 01 Mayıs 2013

Somali'de ilk kez kavun ve patlıcan yetiştirilmeye başlandı

  • 30 Nisan 2013 Cumhuriyet
    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile İHH İnsani Yardım Vakfı'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği "Tarım Okulu" Projesi ile Somali'de ilk defa kavun ve patlıcan yetiştirilmeye başlandı.

    İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, Somali'de tarımın geliştirilmesi ve kuraklığın olumsuz etkilerinin azaltılması için imza atılan proje çerçevesinde, yerel halka kuraklığın olumsuz etkilerini azaltacak modern tarım yöntemleri öğretiliyor.

    Vakıf tarafından kurulan Tarım Okulu'nda TİKA'nın görevlendirdiği ziraat mühendislerinin verdiği uygulamalı eğitim programından mezun olan öğretmenler, kendi köylerine atanarak halka modern tarım yöntemlerini anlatacak. Proje ile içme suyu için tesis edilen su kuyuları kullanılarak kırsal kesimlerde bahçe tarımının geliştirilmesi amaçlanıyor.

    Proje sayesinde kuraklık nedeniyle uygulanamayan tarla tarımından su kuyuları yardımıyla üretim yapabilecek bahçe tarımına geçilerek köylerde ailelerin kendi tüketimlerini karşılayabilecekleri bahçeler tesis etmeleri sağlanacak.

    Tarım projesiyle sahra altı Afrikası'ndaki sarı kuşak boyunca kuraklığın tarım üzerindeki baskısının azaltılması ve tarla tarımından bahçe tarımına geçişin sürdürülebilir bir metot ve minimum maliyetle gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu