30 Nisan 2013 CumhuriyetTürk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile İHH İnsani Yardım Vakfı'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği "Tarım Okulu" Projesi ile Somali'de ilk defa kavun ve patlıcan yetiştirilmeye başlandı.
İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, Somali'de tarımın geliştirilmesi ve kuraklığın olumsuz etkilerinin azaltılması için imza atılan proje çerçevesinde, yerel halka kuraklığın olumsuz etkilerini azaltacak modern tarım yöntemleri öğretiliyor.
Vakıf tarafından kurulan Tarım Okulu'nda TİKA'nın görevlendirdiği ziraat mühendislerinin verdiği uygulamalı eğitim programından mezun olan öğretmenler, kendi köylerine atanarak halka modern tarım yöntemlerini anlatacak. Proje ile içme suyu için tesis edilen su kuyuları kullanılarak kırsal kesimlerde bahçe tarımının geliştirilmesi amaçlanıyor.
Proje sayesinde kuraklık nedeniyle uygulanamayan tarla tarımından su kuyuları yardımıyla üretim yapabilecek bahçe tarımına geçilerek köylerde ailelerin kendi tüketimlerini karşılayabilecekleri bahçeler tesis etmeleri sağlanacak.
Tarım projesiyle sahra altı Afrikası'ndaki sarı kuşak boyunca kuraklığın tarım üzerindeki baskısının azaltılması ve tarla tarımından bahçe tarımına geçişin sürdürülebilir bir metot ve minimum maliyetle gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.
Norveç açıklarında kurulan Northern Lights tesisi, Avrupa’dan toplanan karbondioksiti Kuzey 2600...
ODTÜ’nün yapay zekâ destekli “Karadeniz Dijital İkizi” ile iklim, balıkçılık, enerji ve kirlilik...
Uluslararası Adalet Divanı, iklim değişikliğiyle mücadelede devletlerin hukuki sorumluluğunu tarihi...
İklim krizinin etkisiyle daha sık ve güçlü hale gelen tropikal fırtınalar, hava tahmininde yapay...
Net sıfır emisyon hedefinin ertelenmesi, dünyayı bin yıl sürecek aşırı sıcaklık dalgalarına mahkûm...
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
Antarktika üzerindeki ozon deliğinin iyileşme eğilimi sürüyor. NASA, bu yıl ölçülen delik boyutunun...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
TSKB Ekonomik Araştırmalar, COP30’un öne çıkan başlıklarını ve giden...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013