YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Mayıs 2013

Palmiye ağaçları kuruma tehlikesi altında

  • 3 Mayıs 2013 Cumhuriyet
    Marmaris'in doğal güzelliğinin en önemli kaynaklarından palmiye ağaçları, "Kırmızı palmiye böceği" zararlısı nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

    Marmaris Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Çiftçi, literatürdeki adı "Rhynchophorus Ferrugineus" olan ve halk arasında "Kırmızı palmiye böceği" adıyla bilinen canlının daha önce çevre ilçelerde görüldüğünü ancak Marmaris'te ilk defa rastladıklarını söyledi. Vatandaşların başvurusu üzerine Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uzmanlarının Marmaris'te inceleme yaptığını anlatan Çiftçi, birçok ağaçta zararlı böceğin tespit edildiğini kaydetti.

    Sorunun ciddiye alınması gerektiğini dile getiren Çiftçi, "Kırmızı palmiye böceğinin yayılmasını önlemek için müdürlük olarak gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz. Bu konuda ilgili bütün kurumların üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bölgedeki binlerce palmiye ağacı yok olma tehdidiyle karşı karşıya" dedi. Böcek konusunda herkesi bilgilendirmeye çalıştıklarını ifade eden Çiftçi, ilk etapta Güney Ege Turistik Otelciler ve İşlemeciler Birliği üyeleriyle toplantı yapacaklarını dile getirdi. Çiftçi, bahçelerinde palmiye bulunan otelcilere olayın ciddiyetini anlatarak gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıda bulunacaklarını vurguladı.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu